Acasă Sport Preturile explodeaza pe piata neagra a Mondialului 2002

Preturile explodeaza pe piata neagra a Mondialului 2002

DISTRIBUIȚI

Pretul biletelor Mondialului 2002, cumparate pe piata neagra de catre suporteri, este pe cale sa atinga culmi ametitoare. Unele dintre cele mai cautate se vand cu circa 1.000 de dolari, in ciuda eforturilor organizatorilor de a stopa tranzactiile ilegale.

Sfertul de finala dintre Brazilia si Anglia, care se va desfasura vineri, la Shizouka, este considerat drept o adevarata finala, drept pentru care fanii sunt gata sa faca orice pentru a-si procura un bilet. -Cel mai bun prieten al meu va veni cu avionul special pentru a urmari aceasta partida. N-am gasit un bilet si pentru el, pe cale oficiala, asa ca va trebui sa ma orientez spre piata neagra. El este dispus sa plateasca si 1.500 de dolari-, spune Graeme Baldwin, un viitor avocat.

Pretul de intrare a fost fixat intre 125 si 300 de dolari, dar oficial toate biletele s-au vandut, cu exceptia catorva locuri pastrate de federatiile de fotbal din cele doua tari. Asa ca suporterii n-au altceva de facut decat sa-i abordeze pe speculanti, care au saltat tariful la 700 si chiar 1.200 de dolari. -Facem tot ce putem sa desfiintam piata neagra. Colaboram cu Politia japoneza, insa avem mari dificultati-, a explicat David Wills, vicepresedinte al FIFA.

In mod normal, fiecare bilet poarta numele posesorului si poate indica locul in care a fost cumparat, dar oficialii recunosc ca daca cineva are un bilet in plus nu poate fi impiedicat sa-l revanda cu un pret enorm. -Din pacate, asa se intampla mereu in preajma unor evenimente sportive majore. Intotdeauna biletele cad in mana cui nu trebuie. Suntem dezolati-, a adaugat Wills. Prezenta numelui pe tichet nu este intotdeauna de folos, intrucat identitatea nu este mereu verificata la intrarea in stadion.

– 4000 de dolari pentru finala

O mie de bilete au fost oferite federatiilor engleza si braziliana, pentru a fi revandute suporterilor. Tichetele in plus vor fi vandute prin Internet sau prin telefon, dupa un sistem pus la punct inca din primul tur, dar asta nu e suficient pentru a-i linisti pe fani. -Eu si prietenii mei am incercat si pe site, si prin telefon, dar in zadar. Deja am cheltuit o avere aici, insa cred ca ma voi adresa unui vanzator la negru, chiar daca asta nu-mi place deloc-, se plange Neil Rowz, un pilot britanic de 27 de ani.

Pentru finala, pretul unora dintre bilete a sarit pe piata neagra la niveluri astronomice, de cel putin 4.000 de dolari. -Este scandalos. Exista indivizi care se umplu de bani. Unii dintre fani si-au vandut casele ca sa ajunga aici, altii au facut si un imprumut pe deasupra. Vor avea nevoie de ani ca sa-si achite vacanta asta-, estimeaza Kevin Miles, coordonator international al asociatiei suporterilor japonezi.

Pana in prezent, numai 26 de speculanti au fost arestati in Japonia, desi ei misuna cu zecile inaintea fiecarui meci, prin gari si statiile de metrou, ori prin baruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.