Home Sport Tamas, infruntare cu fosta echipa

Tamas, infruntare cu fosta echipa

DISTRIBUIŢI

Formaţia spaniolă Celta Vigo, la care joacă şi mijlocaşul român Gabriel Tamaş, va disputa în această seară, prima manşă din cadrul şaisprezecimilor Cupei UEFA, în deplasare cu Spartak Moscova.

Cele două formaţii nu s-au mai întâlnit niciodată în competiţiile europene, iar formaţia spaniolă a înfruntat o singură dată o echipă rusească, de-alungul istoriei. Celta a reuşit să câştige Cupa UEFA Intertoto în anul 2000, după ce a trecut de Zenit Sankt Petersburg, cu un scor general de 4-3. De cealaltă parte, ruşii de la Spartak au o experienţă bogată, în ceea ce priveşte întâlnirile cu grupările din Primera Division, având un total de 22 de meciuri jucate împotriva spaniolilor. Bilanţul este însă, unul negativ, moscoviţii reuşind să câştige doar şapte partide, cinci terminându-le la egalitate, iar de zece ori au cunoscut înfrângerea.

Partida din această seară, care va începe de la ora 18.00, are o semnificaţie aparte pentru românul Gabriel Tamaş, care revine pe stadionul Lujniki, însă din postura de adversar, după ce a evoluat pentru Spartak în 17 partide, în anii 2004 şi 2006. De altfel, fundaşul central a plecat direct de la Moscova, la Celta Vigo.

Dacă în Cupa UEFA, formaţia lui Gabriel Tamaş speră să avanseze cât mai mult, în campionat are probleme mari, luptându-se să scape de retrogradarea în Segunda. Celta ocupă doar locul 18 în clasament, cu 22 de puncte după tot atâtea etape. În ultima partidă disputată pe teren propriu, Vigo a fost învinsă cu 2-0 de către Espanol Barcelona, într-un meci în care Tamaş a fost eliminat. În urma cartonaşului roşu primit de mijlocaşul român, acesta a fost suspendat de Comitetul de Competiţii al Federaţiei Spaniole de Fotbal pentru o etapă.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.