Home Sport Tenis: Finala Cupei Davis – Roger Federer se declară ușurat și gata...

Tenis: Finala Cupei Davis – Roger Federer se declară ușurat și gata de joc

DISTRIBUIŢI

Elvețianul Roger Federer, incert din cauza unei accidentări la spate, s-a declarat ”ușurat” după antrenamentul de joi dimineață și pregătit să joace la simplu vineri, în fața francezului Gael Monfils, în finala Cupei Davis, la Villeneuve d’Ascq.

Nr. 2 mondial a lăsat clar să se înțeleagă că este gata de joc, chiar dacă echipa sa poate încă să decide să-l înlocuiască cel mai târziu cu o oră înaintea debutului meciului, după ce accidentarea este confirmată de medic.

”Voi încerca. Sunt nerăbdător să joc împotriva lui Gael”, a declarat Federer la tragerea la sorți de joi, de la Lille. ”Lucrurile au evoluat bine în această dimineață. Am fost foarte satisfăcut de modul în care m-am simțit. Din acest punct de vedere, sunt clar ușurat”.

Federer a declarat forfait cu puțin înaintea finalei Mastersului, duminică, la Londra, după ce a resimțit o durere la spate sâmbătă, în semifinală.

El s-a antrenat 30 de minute miercuri seară, pentru prima dată de la sosirea sa la Lille. Joi, s-a antrenat din nou timp de o oră și a părut mult mai în largul lui decât cu o zi înainte.

”Vom vedea mâine (vineri)”, a răspuns el la întrebarea dacă se simte la 100%. ”Doar un meci poate da toate răspunsurile. Astăzi la antrenament, scopul nu era să fiu la 100%. Nu știu niciodată asta la antrenamentul dinaintea unui meci”.

”Sunt doar mulțumit să fiu în măsură să joc mâine”, a adăugat el. ”Este fantastic să joci cu el (Monfils). Este un mare jucător și un mare sportiv. Ultimele meciuri pe care le-am jucat cu el au fost foarte strânse. Vom vedea ce se va întâmpla mâine. Însă iubesc meciurile în cinci seturi. Este grozav”.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.