Acasă Sport Tripla italiana la Assen

Tripla italiana la Assen

DISTRIBUIȚI

Max Biaggi a reusit sa obtina victoria la clasa 500 cc in Marele Premiu al Olandei, desfasurat sambata la Assen. Pe prima linie a grilei de start s-au aflat trei italieni: Loris Capirossi, Maximiliano Biaggi si liderul actual al clasamentului general, Valentino Rossi, urmati de Alex Barros. Cursa de la -clasa regina- avea sa se desfasoare sub amenintarea ploii, acesta fiind factorul cel mai important in stabilirea invingatorului. Dupa un start fara incidente majore, competitia a continuat linistit, indreptandu-se parca spre un final fara istoric, insa -copilul-minune- al motociclismului mondial, Valentino Rossi, nu se putea multumi cu un loc in primii cinci, el incepand, in ciuda startului slab, sa depaseasca tot ce ii statea in cale. Nu i-au putut rezista nici campionul mondial Kenny Roberts, nici compatriotul sau Loris Capirossi si nici chiar Max Biaggi. Desi se instalase comod in fruntea plutonului, -Mad- Max se astepta la un atac al lui Rossi, acesta incepand sa-l tatoneze inca de la jumatatea cursei. Toti cei 92.000 de spectatori se asteptau la un final fulminant, cei doi italieni aflandu-se de cateva ori roata la roata. In turul 15, Rossi reuseste o depasire perfecta, preluand conducerea, insa imediat Biaggi contraataca si revine in frunte. Dupa nici 30 de secunde, stupoare, comisarii de cursa incep sa fluture steagurile rosii, aceasta insemnand ca intrecerea a luat sfarsit. Ploaia care se instalase pe circuit era vinovatul. Astfel, ajutat de Zeul Ploii si de un noroc inimaginabil, Max Biaggi devine invingator, cu cinci tururi inainte de final. Rossi a fost nevoit sa se multumeasca numai cu locul doi, cea de-a treia pozitie a podiumului revenindu-i tot unui italian, Loris Capirossi. Cele 25 de puncte cucerite de Biaggi l-au adus la numai 21 de puncte diferenta, in clasamentul general, fata de liderul Valentino Rossi.

La clasa 250 cc, Jeremy McWilliams a devenit primul pilot britanic invingator intr-un Mare Premiu, dupa Ian McConnachie in 1986. Pe locul doi s-a clasat Emilio Alzamora, podiumul fiind completat de David de Gea. Desi s-a clasat numai pe locul 11, japonezul Daijiro Katoh se mentine lider in clasamentul general, cu 136 puncte, urmat de compatriotul sau Tetsuya Harada, cu 121 puncte.

La 125 cc, invingator a fost spaniolul Toni Elias, urmat de Arnaud Vincent si de Steve Jenkner. Cursa clasei mici a fost si ea influentata de ploaie, bilantul fiind impresionant: 19 accidente, printre care si pretendentii la titlul mondial, Borsoi si Poggiali, acestia cazand chiar de doua ori, intr-o intrecere caracterizata cel mai bine de un oficial: -haotica-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.