Acasă Sport Tyson se poate bate cu Lewis la Washington DC

Tyson se poate bate cu Lewis la Washington DC

DISTRIBUIȚI

Pugilistul american Mike Tyson a primit, marti, licenta din partea autoritatilor sportive din districtul Columbia (Washington DC), in vederea organizarii, in capitala SUA, a meciului cu britanicul Lennox Lewis, campion mondial la categoria grea, in versiunile WBC si IBF.

Vicepresedintele Comisiei de sport din Washington DC, Michael Brown, a afirmat ca membrii acestei instante au votat in unanimitate pentru acordarea unei licente lui Tyson.

Pugilistul american va trebui sa se supuna unui control medical, conform legislatiei districtului Columbia, inainte de a solicita sa dispute meciul cu Lewis. Managerul lui Tyson, Shelly Finkel, a afirmat, intr-un interviu aparut sambata, in cotidianul -Washington Post-, ca aceasta partida ar putea avea loc, pe data de 8 iunie, la sala MCI Centre din capitala americana.

Tyson mai primise o licenta de la Comisia de sport din statul Georgia, iar responsabilii salii Georgia Dome din Atlanta au propus ca bursa meciului cu Lewis sa fie de 13 milioane de dolari, iar partida sa aiba loc pe data de 8 iunie. Guvernatorul statului Georgia a solicitat insa retragerea licentei acordate fostului campion mondial la categoria grea, calificandu-l pe Tyson drept un -?çPredator?ê sexual-. O alta propunere de organizare a meciului dintre Tyson si Lewis a fost facuta, pe data de 14 februarie, de primarul orasului Miami (Florida), Manny Diaz.

Pugilistul american a mai solicitat acordarea unei licente si Comisiei de box din California, care urmeaza sa se reuneasca la sfarsitul lunii februarie, pentru a analiza aceasta cerere.

Partida dintre Lewis si Tyson a fost initial programata sa se desfasoare, pe data de 6 aprilie, la Las Vegas (Nevada). Comisia de box din Nevada a refuzat insa sa-i acorde o licenta lui Tyson, in urma unui conflict provocat de acesta in timpul conferintei de presa organizate, la sfarsitul lunii ianuarie, la New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.