Acasă Sport Un oficial UEFA ridica in slavi arbitrajul romanesc !

Un oficial UEFA ridica in slavi arbitrajul romanesc !

DISTRIBUIȚI

Ce nu face romanul atunci cand are nevoie de cineva! Si mai ales cand acel cineva, aflat in vizita pe la noi (in speta, la cursul de arbitri de la Brasov), e un inalt oficial european. -Omenindu-l- cum se cuvine pe presedintele Comisiei de arbitri din cadrul UEFA, fluierasii nostri, sub bagheta -magicianului- Grigorescu, mai aveau putin si il faceau pe acesta sa declare ca Romania are cei mai valorosi arbitri de fotbal din lume! Oricum, nici foarte departe n-a fost: germanul Volker Roth, pentru ca depre el e vorba, a declarat la Brasov – intre un sprit bun si o plimbare cu telecabina – ca arbitrii Alexandru Tudor si Sorin Corpodean au mari sanse de a promova in celebra -Top Class-, esalonul cel mai inalt al purtatorilor de fluier din Europa.

-Aceasta categorie de elita a arbitrajului european este deschisa oricarui arbitru, neexistand nici un fel de limita. In prezent, in Top Class se afla 29 de arbitri, dar categoria poate sa aiba si mai multi, dar si mai putini arbitri. -Corpodean si Tudor au mari sanse de a promova in Top Class si nu depinde decat de ei daca vor reusi acest lucru. Noi avem observatori si instructori, asa ca nu lasam sa ne scape nici un talent-, a afirmat Roth. Tot el a mai spus ca Sorin Corpodean este un arbitru … bun (ce-o fi insemnand asta, Dumnezeu stie!), iar Alexandru Tudor, desi este tanar, a fost prezent, in 2001, la Campionatul European de juniori sub 17 ani din Anglia si la Campionatul Mondial de juniori under 17 din Trinidad Tobago (nu stim ce are de a face cu tineretea, dar, in fine). -Tudor este inclus intr-un program de observare al UEFA-, ne-a mai spus simpaticul Roth.

Si ca sa nu uite sa ne consoleze putin, presedintele Comisiei de arbitri a UEFA a adaugat ca pentru fiecare tara exista momente cand nu are arbitri in Top Class: -Acest lucru nu este legat de calitatea arbitrilor din acea tara-. Ca sa stam linistiti, deocamdata. Stati sa vedeti cand o pleca Roth din Romania si n-o sa mai fie nevoit sa debiteze -politeturi-!

Volker Roth este de profesie economist, fiind absolvent al Universitatii din Hamburg. El cunosate bine ospitalitatea romaneasca, fiind pentru a treia oara in tara noastra. Ultima data a fost aici in urma cu trei ani, la un curs de instruirea de la Sinaia. (O fi trecut si pe la spectacolele folclorice organizate prin Moldova?)

In fine, ca sa nu uite ce era cel mai important, Roth a spus despre Nicolae Grigorescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), ca il apreciaza ca pe un om deschis, corect si prietenos, care (fiti atenti aici, ca e tare) -isi asuma responsabilitati-. Pai cum sa nu isi asume functii de presedinte?!

Evident, Voker Roth a sustinut si o prelegere pentru arbitrii aflati la cursul de instruire de la Brasov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.