Acasă Sport Un seic de 21 de ani, membru CIO !

Un seic de 21 de ani, membru CIO !

DISTRIBUIȚI

Cel mai tanar membru al venerabilului for olimpic si-a intrat in paine chiar la Salt Lake Citiy, cu doua zile inaintea startului JO de iarna! Seicul Tamim Bin Hamad bin Khalifa Al-Thani, in varsta de numai 21 de ani (un adevarat record), care ocupa postul de presedinte al Comitetului Olimpic din Qatar, a fost ales, miercuri, in cadrul sesiunii Comitetului Olimpic International (CIO), in functia de membru cu drepturi depline al forului international olimpic.

Tot in functia de membru CIO a fost desemnat si printul Nawaf Fahd Abdul Aziz al Arabiei Saudite, in varsta de 23 de ani. In cadrul celei de-a 113-a sesiuni CIO, care s-a desfasurat la Salt Lake City, au fost alesi un nou vicepresedinte CIO, doi membri ai Comitetului Executiv si alti 10 membri ai forului olimpic.

Americanul Jim Easton a fost ales in functia de vicepresedinte al CIO, iar in posturile de membri ai Comitetului Executiv au fost desemnati Toni Khouri (Liban) si Thomas Amos (Zimbabwe).

Cei 10 noi membri ai CIO sunt: Printul Nawaf Fahd Abdul Aziz (Arabia Saudita), Kikis Lazaride (Cipru), Yong Sung Park (Coreea de Sud), Patrick Chamunda (Zambia), seicul Tamim Bin Hamad bin Khalifa Al-Thani (Qatar), Sandra Baldwin (SUA), Kai Holm (Danemarca), Francois Narmon (Belgia), Youssoupha Ndiaye (Senegal) si canotorul Matthew Pinsent (Marea Britanie).

Dupa cum se stie, Comitetul Olimpic Roman, prin Ion Tiriac, a propus-o pe Nadia Comaneci pentru functia de membru CIO, dar candidatura fostei gimnaste a fost respinsa, pe motiv ca nu are domiciliul stabil in Romania. Sau, poate, pur si simplu, a fost respinsa propunerea lui Ion Tiriac…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.