Home Sport Yvon Michel: -Tot ce ne-a propus presedintele Armas este viabil-

Yvon Michel: -Tot ce ne-a propus presedintele Armas este viabil-

DISTRIBUIŢI

Ceea ce, nu cu mult timp in urma, parea doar o utopie, este pe cale sa se produca: un pugilist roman isi va apara IN ROMANIA centura mondiala profesionista, cucerita la una din cele trei versiuni -mari- ale sportului cu manusi, WBA. Omul care a avut ideea formidabila a disputarii meciului la Bucuresti, presedintele Federatiei Romane de Box, Iosif Armas, a tratat nonstop cu managerii lui Doroftei, sositi in tara o data cu proaspatul campion mondial. Ieri, Iosif Armas a declarat ca -in proportie de suta la suta- Leonard Doroftei va boxa in Romania pentru pastrarea titlului mondial la categoria semiusoara, versiunea WBA:

-Am facut progrese importante in privinta tratativelor cu reprezentantii clubului Interbox. Sper ca maine (n.r. miercuri) sa se semneze, deja, contractul intre firmele Argirom si Interbox, pentru ca meciul lui Doroftei sa se dispute in Romania. Decizia finala o vom anunta, miercuri, intr-o conferinta de presa la sediul Radiodifuziunii-.

Managerul lui Dorin, adica directorul general al clubului canadian Interbox, Yvon Michel, a spus pe sleau ca sunt sanse foarte mari ca Doroftei sa-si apere centura de campion mondial in Romania (un om de afaceri, cum este si Michel, lasa intotdeauna o portita intr-un sens sau altul, fie si numai pentru a putea plusa daca e nevoie). -Este obiectivul si placerea lui Leonard sa se bata in tara sa. Eu, ca reprezentant al sau, o sa fac tot posibilul ca acest lucru sa se intample. Tot ceea ce ne-a propus presedintele Armas este viabil din punctul nostru de vedere. Inca nu am definitivat termenii intelegerii, dar pot spune ca este foarte, foarte posibil ca meciul sa dispute in Romania. Oricum, la intoarcerea mea in Canada, va trebui sa discut si cu partenerii din televiziune ai firmei Interbox. Avem doua probleme: nu cunoastem adversarul si nici data de desfasurare a meciului-, a spus Michel. Cine are urechi de auzit, sa auda.

Canadianul a mai precizat ca, in eventualitatea organizarii in Romania a meciului lui Leonard Doroftei, si alti pugilisti romani legitimati la Interbox, printre care, de pilda, Adrian Diaconu, vor figura in programul galei. -Bugetul unei astfel de gale se poate ridica la milioane de dolari. Pentru Doroftei sunt doi adversari probabili: Raul Balbi si italianul Stefano Zoff. Eu as prefera sa boxeze cu Balbi, pentru ca au existat destule discutii dupa acel meci si as vrea ca, in sfarsit, sa dispara orice ambiguitate.- (Mugur Popovici)

Conferinta de presa la Radio

Asa cum am mai anuntat, Federatia Romana de Box organizeaza astazi, de la ora 13.00, la Centrul de presa al Societatii Romane de Radiodifuziune, o conferinta de presa, in cadrul careia va fi anuntat rezultatul final al negocierilor privind organizarea in Romania a meciului in care Leonard Doroftei isi va apara titlul mondial la categoria semiusoara, versiunea WBA. Vor fi prezenti reprezentanti ai FR Box si ai clubului canadian InterBox Montreal.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.