Acasă Stiri audio/video Bancnote false 27.09.2008

Bancnote false 27.09.2008

DISTRIBUIȚI

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, împreună cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate

Timiș, au reușit destructurarea uneia din  cele mai puternice grupări organizate ce acționa pe teritoriul României în materia infracțiunilor de falsificare și punere în circulație de monedă națională.
În mod concret, învinuiții SLOBOZEANU COSMIN, SPATARIU ION DANIEL, TĂRNĂUCEANU CLAUDIU, ROSENHOFFER BELA COSMIN, AGAPIE SILVIU DAN, MANDREȘ ADRIAN MARIUS, MANDREȘ SORIN CRISTIAN, BACIU MIHAI CĂTĂLIN, CĂLIN GHEORGHE, AVRAM CIPRIAN, AVRAM MITICĂ, DRAGOȘ ALEXANDRA IOANA și HURMUZ MITICĂ, au constituit un grup infracțional organizat specializat în falsificarea și punerea în circulație de monedă națională din cupiura de 100 RON.

        {divx}bancnote_false_27.09.2008{/divx}Liderul grupului, învinuitul BACIU MIHAI CĂTĂLIN era cel care, la domiciliul său,  prin utilizarea unui sistem informatic performant, falsifica bancnotele după care ceilalți învinuiți se ocupau de punerea lor în circulație atât pe raza județului Timiș cât și a localităților limitrofe.

        În această modalitate, în cursul lunii septembrie 2008, au fost falsificate și puse în circulație un număr total de 2500 bucăți bancnote cu seria 074D2746051 din cupiura de 100 RON.

         În urma percheziției domiciliare efectuată la domiciliul acestui învinuit, au fost descoperite și alte bancnote în diferite stadii de execuție, precum și numeroase materiale utilizate la falsificarea bancnotelor (bookmarkere, lame, katere, autocolante cât și componente informatice necesare acestei activități – unitate centrală, scanner, imprimantă color).

         Prin ordonanțele din data de 27.09.2008, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, au dispus reținerea preventivă pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților, instanța competentă dispunând arestarea preventivă a inculpaților BACIU MIHAI CĂTĂLIN, MANDREȘ SORIN-CRISTIAN, MANDREȘ ADRIAN-MARIUS, AVRAM MITICĂ și DRAGOȘ ALEXANDRA-IOANA pentru 29 de zile pentru comiterea infracțiunilor de constituire și aderare la grup infracțional organizat și falsificare de monede sau alte valori, fapte prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003 și art. 282 alin. 1 și 2 C.p.

         Cercetările continuă în cauză, în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.