Acasă Țara lui Mihuleac Neveste destinate programului „Rabla”

Neveste destinate programului „Rabla”

DISTRIBUIȚI

Toate domeniile vieții sociale își au ajunșii lor. Ajuns e fotbalistul, care până mai ieri bătea mingea prin curtea unei fundături de provincie, de unde s-a trezit transferat la o grupare din buricul țării. Ajuns e junele țiutor, până mai ieri, de seminarii la o facultate particulară, fiind promovat instantaneu ministru, pe linie de familie și de partid. Ajuns e și flăcăul făcător de emisiuni la un post nenorocit de radio, de unde o conjunctură favorabilă l-a propulsat în prima linie a unui post tv central.
Indiferent de sectorul din care provine, imediat ce lovitura e dată, comportamentul ajunsului se schimbă, noua lui ștachetă socială arătându-i franc cerințele. De-acum încolo, altele sunt pretențiile. Totul trebuie schimbat din temelii. Ajunsul nu se mai poate stropi cu același parfum, nu-și mai poate acoperi goliciunea cu aceleași costume, nu se mai poate lăsa transportat în aceeași marcă de mașină, nu mai poate privi ora la același soi de ceas, nu se mai poate aduna în același spațiu locativ, nu-și mai poate petrece vacanțele în aceeași Vamă Veche.
E timpul, așadar, pentru marile schimbări; e timpul pentru Gucci, pentru Versace, pentru Cellini, pentru perversiunile auto de colecție, pentru piscinele viloanțelor, pentru sejururile în Caraibe. O lume întreagă e cu ochii pe el. Nu se cade s-o dezamăgească; nu se cade să se dezamăgească. Însuși aerul ce i se preumblă prin plămâni e de o marcă superioară.
Dar, în plus față de cele de mai sus, parvenitul are obiceiul de a-și schimba și altceva esențial în viață: nevasta. De îndată ce a făcut marele pas spre succes, nu se mai poate afișa cu aceeași consoartă. Are nevoie de un model nou, adecvat noii sale situații: un model de ultimă oră, cu îmbunătățiri.
Nevasta veche – jumătatea care i-a fost alături la începuturi, într-o viață închinată frustrării – trebuie dată la casare. Ca o consolare, n-are decât să-și păstreze copiii rezultați din căsătorie.
Cert e că ea trebuie schimbată fără lacrimi, fără poetisme de doi lei, cu una mai performantă. Economia de piață i-o cere. Doar de aceea s-a inventat programul "Rabla".
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.