Acasă Actualitate Miliardarul Petrica Hogea a fost arestat

Miliardarul Petrica Hogea a fost arestat

DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri brasovean Petrica Hogea a fost arestat, ieri, pentru cinci zile de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov sub acuzatiile de inselaciune si folosirea cu rea-credinta a activelor SC Ectransport SA. Hogea a fost retinut cu o zi inainte de politistii de la Serviciul de Cercetari Penale din cadrul IPJ Brasov, dupa ce miliardarul brasovean a fost audiat. Potrivit procurorului general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov, Adrian Saramet, Petrica Hogea este invinuit ca a adus un prejudiciu de 1,7 miliarde de lei Fondului Proprietatii de Stat, in urma privatizarii SC Ectransport SA Brasov. FPS Brasov a organizat, in data de 29 mai 2000, licitatie de tip olandez (licitatie la care pretul scade) pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni de 53,68% pe care il detinea la societatea brasoveana de transporturi Ectransport SA. Pretul de strigare a fost stabilit la 3.531.227.000 de lei, pe baza unei evaluari din 1995, care nu a mai fost actualizata. Licitatia a fost castigata de firma Erebia SRL, reprezentata de miliardarul Petrica Hogea, care, in conditiile in care nu s-a gasit nimeni sa ofere pretul de strigare, a cumparat pachetul majoritar de actiuni la jumatate din valoare. Miliardarul brasovean a oferit in final 1.765.613.500 de lei pentru pachetul de actiuni de la Ectransport, suma achitata in totalitate in 7 august 2000. Pentru a prelua pachetul de actiuni de la Ectransport, Hogea a facut o intelegere cu PAS Ectransport si cu firma Maftei Construct SRL, care ar fi trebuit sa participe la licitatie, conform careia miliardarul brasovean avea cale libera la licitatie.

Dupa ce a preluat pachetul majoritar de actiuni la jumatate de pret, Petrica Hogea a inceput sa vanda activele societatii. Procurorul general Adrian Saramet spune ca, in calitate de actionar majoritar la Ectransport SA, Petrica Hogea -a instrainat cu rea-credinta activele societatii, evaluate la aproximativ patru miliarde de lei, altor firme la care avea interese-. Petrica Hogea a recunoscut faptele in fata procurorilor, spunand insa ca interesele au fost altele si ca nu a fost vorba de rea-credinta. Pentru acuzatiile care i se aduc, miliardarul brasovean risca o pedeapsa cuprinsa intre 10 si 20 de ani de inchisoare.

1 COMENTARIU

  1. […] O documentare ceva mai amănunţită relevă faptul că eleganta Valeria Schelean şi diva partidului violet Antonela Simion par a avea traiectorii şi caracteristici asemănătoare: ambele sunt necăsătorite, ambele au copii, ambele arată superb şi etalează ţinute de lux, alese cu gust. Iar asemănările nu se opresc aici. Cum, în România, dedesubtul în spatele oricărei femei politice şade câte un sponsor generos bărbat de succes, biografiile celor două se mai intersectează o dată. Destinul Mariei Antonela Simion e indisolubil legat de Petrică Hogea, un controversat om de afaceri braşovean, condamnat în dosarul fraudării Bancorex şi BIR (Banca Internaţională a Religiilor) şi anchetat pentru înşelăciune în alte cauze, potrivit ziarului Curentul. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.