Home Actualitate 10 ani și jumătate cu executare a cerut DNA pentru Bogdan Olteanu...

10 ani și jumătate cu executare a cerut DNA pentru Bogdan Olteanu în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei. Vezi cum l-au înfundat martorii

DISTRIBUIŢI

Procurorul de ședință al DNA a cerut joi în sala de judecată la Tribnunalul București o pedeapsă orientată spre maximum pentru fostul deputat PNL Bogdan Olteanu, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență în interesul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu de a-l numi pe Liviu Mihaiu ca Guvernator al Deltei.
După ce săptămâna trecută judecătorii TMB au respins schimbarea încadrării juridice cerută de Olteanu din trafic de influență în folosirea influenței care ar fi fost deja prescrisă, la termenul de joi al procesului procurorul DNA a susținut pledoaria finală în proces și a cerut condamnarea lui Olteanu la o pedeapsă orientată spre maximum prevăzut de lege, adică 10 ani și jumătate.

”Vorbim de sume colosale(un milion de Euro) și pentru ce? Pentru ocuparea unui post cu nu o foarte mare însemnătate. Traficul de influență față de premier a fost arătat. Totodată a primit sprijin pe lângă Tăriceanu Călin Anton pentru numirea lui Liviu Mihaiu. Materialul probatoriu este compus din proba testimonială. Martorul Sorin Ovidiu Vântu recunoaște săvârșirea faptelor. A fost trimis în judecată pentru săvârșirea faptelor de cumpărare de influență. El spune că dat 1 milion de euro pentru el și un milion pentru Tăriceanu. Nu putem cere altceva decât o pedeapsă orientată spre maximum. Nu putem cere altceva decât executarea efectivă a acesteia”, a spus procurorul în fața judecătorului Georgiana Iorguț de la Tribunalul București.

Martorii din proces l-au înfundat pe Bogdan Olteanu. Aceștia ”au fost suplimentar testați cu aparatul poligraf pentru verificarea gradului de disimulare a sincerității iar rezultatul a fost că acești martori au fost sinceri în cele declarate. Bogdan Olteanu a refuzat proba cu testarea la aparatul poligraf. Totodată mai există un raport economic ce denotă că Bogdan Olteanu a avut cheltuieli mai mari decât suma veniturilor legale” a spus procurorul.
Principalii martori au fost:
Eftimie Ionuț Adrian a spus că SOV a dispus transferul a două milioane de euro la o societate din Cipru. La cererea lui SOV, Eftimie retrage banii în numerar și îi dă banii în două ocazii la sediul unui partid.

Eftimie Ion, tatăl lui Ionuț, om de afaceri în relații cu SOV a declarat că a aflat că banii erau pentru numirea lui Liviu Mihaiu.
Țurcanu Octavian a confirmat aceste declarații.

Sorin Enache, directorul general al Realitatea Media a declarat că la acea vreme SOV urmarea ieșirea lui Liviu Mihaiu de la Academia Cațavencu și promovarea pentru postul de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorul a pledat: ”Aceste declarații sunt dublate de documente bancare ale unor autorități străine. Se vede traseul banilor în cantitatea precizată de martori. Ne folosim și de interceptările făcute în cauză. Reiese din ele că SOV era interesat de numirea lui Mihaiu. Rezultă subordonarea lui Mihaiu față de Vântu din aceste interceptări. Înregistrările ambientale… Au fost înregistrate întâlnirile lui Olteanu cu Ion Eftimie”, a arătat procurorul în fața instanței.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.