Acasă Actualitate 112 – numarul telefonic prin care STS va avea acces la datele...

112 – numarul telefonic prin care STS va avea acces la datele fiecarui abonat

DISTRIBUIȚI

– Pentru intrarea in vigoare a numarului unic 112 (numar singular pentru Ambulanta, Politie si Pompieri), Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) i se da dreptul sa ceara si sa obtina datele a cel putin 80% din populatia Romaniei.

– STS nu va mai avea nevoie de autorizatie speciala pentru a putea supraveghea abonatii telefonici ai Romtelecom sau din retelele de telefonie mobila.

– Nemaiavand cum sa garanteze confidentialitatea abonatilor, operatorii de servicii telefonice sunt, totusi, -acoperiti- contractual, stipulandu-se ca -orice informatii furnizate de client pot fi utilizate de operator in cadrul relatiei acestuia cu autoritatile competente-


Ordonanta paravan

Legalizat sub acoperirea Ordonantei de Guvern 19/2002, Serviciul de Telecomunicatii Speciale va avea accces aproape la viata fiecarui roman, deoarece toate datele personale ale abonatilor de telefonie fixa sau mobila vor intra in baza de date a respectivului serviciu. Potrivit ordonantei, pentru intrarea in vigoare a numarului unic 112 (numar singular pentru Ambulanta, Politie si Pompieri), Serviciul de Telecomunicatii Speciale are dreptul sa ceara si sa obtina datele a cel putin 80% din populatia Romaniei. Astfel, -Operatorii publici de telefonie fixa si/sau mobila, care furnizeaza servicii de comunicatii in Romania, au obligatia sa puna la dispozitia furnizorului de servicii, gratuit si in timp util, toate numerele de telefon, numele si adresele din bazele lor de date, actualizate lunar-.

La mana serviciilor

O data cu intrarea in vigoare a amintitei ordonante, Serviciul de Telecomunicatii Speciale nu va mai avea nevoie de autorizatie speciala pentru a putea supraveghea un abonat sau altul, fie ca e vorba de Romtelecom sau de abonatii din retelele de telefonie mobila. Toate datele pe care le-am inregistrat in baza de date a furnizorilor de telefonie vor fi cunoscute de catre STS si, implicit, de catre Politie si Serviciul Roman de Informatii. Chiar si posesorii de cartele pentru serviciile de telefonie mobila vor putea fi supravegheati in momentul in care renunta la un operator in favoarea altuia (!).

Desi nu sunt deloc multumiti, nemaiputand garanta confidentialitatea clientilor lor, operatorii de servicii telefonice sunt -acoperiti- contractual, textul convenit intre parti in momentul semnarii angajamentelor stipuland ca -orice informatii furnizate de client pot fi utilizate de operator in cadrul relatiei acestuia cu autoritatile competente-.

Persoanele care, din dorinta de a nu fi deranjate deloc de necunoscuti sau care, din pricina unei anumite notorietati locale sau nationale, platesc serviciul de confidentialitate al numarului de telefon se simt cel mai lezate de noua gaselnita a STS. La fel de virulent se arata a fi si contraargumentul potrivit caruia Romtelecom refuza in momentul de fata sa ofere abonatilor lista telefoanelor de la care au fost apelati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.