Acasă Actualitate 1680 de misiuni ale pirotehniștilor SIAS în 2019

1680 de misiuni ale pirotehniștilor SIAS în 2019

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de la Detaşamentului Pirotehnic din cadrul S.I.A.S. – Inspectoratul General al Poliţiei Române au efectuat, în acest an, 1.680 de misiuni pentru garantarea siguranţei obiectivelor unde au avut loc evenimente importante.

În cadrul misiunilor au fost efectuate, premergător evenimentelor, controale tehnice antiteroriste (pe stadioane, la concerte, festivaluri sau în locuri în care au avut loc manifestări cu un public numeros).

Pirotehniştii de la S.I.A.S. au acţionat în teren, ca urmare a 10 apeluri telefonice primite, ce au vizat ameninţarea cu amplasarea de dispozitive explozive improvizate. De asemenea, au verificat 20 de colete şi 3 autovehicule suspecte, iar în 3 cazuri au intervenit pentru ridicarea de muniţie.

Reamintim tuturor că alarmarea fără un motiv întemeiat, prin orice mijloace, direct sau indirect, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice, cu privire la săvârşirea unui act de terorism, efectuată în realizarea oricăruia din scopurile:

a) intimidarea populaţiei sau a unui segment al acesteia, prin producerea unui puternic impact psihologic

b) constrângerea nelegitimă a unei autorităţi publice ori organizaţii internaţionale să îndeplinească, să nu îndeplinească sau să se abţină de la îndeplinirea unui anumit act c) destabilizarea gravă sau distrugerea structurilor politice fundamentale, constituţionale, economice ori sociale ale unui stat sau organizaţii internaţionale reprezintă infracţiune.

Dacă găsiţi sau observaţi un bagaj sau colet abandonat, sunaţi de urgenţă la 112!

De asemenea, nu vă lăsaţi bagajele nesupravegheate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.