Acasă Actualitate 34 de percheziții domiciliare la traficanții de migranți

34 de percheziții domiciliare la traficanții de migranți

DISTRIBUIȚI

La data de 13 februarie a.c., poliţiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, efectuează 34 de percheziţii domiciliare, în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti (12), Argeş (7), Dâmboviţa (1), Teleorman (4), Olt (1), Sibiu (1), Arad (1), Vâlcea (2), Vrancea (4) şi Galaţi (1), în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Astfel, s-a reţinut că, în anul 2021, mai multe persoane bănuite ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat, până în prezent, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, pentru a obţine în mod facil sume de bani.

În vederea realizării scopului grupului infracţional, membrii acestuia ar fi adăpostit şi transportat migranţi, care ar fi provenit din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Sri Lanka.

Pentru transportul migranţilor, ar fi fost utilizate autotrenuri, remorci şi autoutilitare, care s-ar fi aflat în proprietatea membrilor grupului infracţional organizat sau care ar fi fost utilizate de societăţi comerciale.

Sub pretextul unor livrări de marfă, având ca destinaţie finală state din Uniunea Europeană, ar fi fost efectuate mai multe transporturi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României, migranţii fiind ascunşi printre mărfuri.

Sumele de bani provenite din activitatea infracţională ar fi fost, ulterior, investite în imobile, autoturisme sau folosite pentru săvârşirea altor activităţi infracţionale.

Pe parcursul urmăririi penale, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, au fost documentate 5 transporturi, prin intermediul cărora membrii grupului ar fi încercat să scoată ilegal, din România, aproximativ 120 de migranţi.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu vor fi conduse, în vederea audierii, aproximativ 30 de persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti, Piteşti şi serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Teleorman, Vâlcea, Olt, Dâmboviţa, Galaţi, Vrancea şi Arad, precum şi al jandarmilor Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

De asemenea, la activităţi participă şi luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie din judeţele unde au loc percheziţiile şi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.