45% dintre brokerii de pensii au probleme cu legea

  DISTRIBUIȚI

  În ultimele trei luni și jumătate, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a sancționat cu amenzi sau chiar cu retragerea autorizației mai mulți agenți de marketing și societăți de brokeraj, potrivit unui comunicat al instituției.
  Din cei 28 de brokeri sancționați de arbitrul pensiilor private, un număr de 22 de societăți au primit amenzi contravenționale între 3 și 5% din capitalul social, pentru încălcarea unor norme și prevederi emise în aplicarea legii privind fondurile de pensii private obligatorii.
  "Menționăm că pe piața pensiilor private funcționează, în prezent, un număr de 62 de agenți de marketing persoane juridice, dintre care 47 brokeri de pensii private și 15 intermediari de pensii private. Rezultatele verificării au scos la iveală o serie de disfuncționalități cu privire la respectarea de către aceștia a obligațiilor de raportare prevăzute de normele emise de către CSSPP", se subliniază în comunicat.
  Brokerii de pensii private au fost sancționați deoarece nu au trimis către CSSPP situația privind taxa de funcționare sau pentru că au încălcat prevederile cu privire la plata sumelor datorate lunar.
  Comisia a retras autorizația de funcționare și a radiat din Registrul CSSPP brokerul SC SE Fond Broker de pensii private SRL, conform legii privind marketingul fondului de pensii administrat privat, se arată în comunicat.
  În urma controalelor, au fost sancționați cu amendă de 5% din capitalul social doi brokeri – Anne's Broker de Pensii Private SRL și Intermanagement Broker de Pensii Private SRL.
  Cu 4% din capitalul social au fost amendate nouă societăți – Smart Broker de Pensii Private, Tak Broker de Pensii Private, Capital & Alliance Private Pensions Broker de Pensii Private, Banat FIM Broker de Pensii Private, Eurobrokers Broker de Pensii Private, VBL Broker de Pensii Private, Prim Net Broker de Pensii Private, Solidaritatea Broker de Pensii Private, Lion Broker de Pensii Private.
  De asemenea, cu 3% din capitalul social au fost sancționați 11 brokeri – Marshaly Agent de Marketing pentru fonduri de pensii facultative – Broker de Pensii Private, Astop Broker de Pensii Private, Crefo Broker de Pensii Private, Saima Broker de Pensii Private, Carpatica Life – Broker de Pensii Private, Alfa Broker de Pensii Private, Famillio Broker de Pensii Private, VS Company Broker de Pensii Private, Grawe Pension Services Broker de Pensii Private, Rentabilitate Broker de Pensii Private și Eurobrockfin Broker de Pensii Private.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  DISCLAIMER
  Atentie! Postati pe propria raspundere!
  Inainte de a posta, cititi regulamentul.