Acasă Economic-Financiar CASCO și RCA se scumpesc cu 40%

CASCO și RCA se scumpesc cu 40%

DISTRIBUIȚI

Polițele RCA și CASCO se vor scumpi, din nou, de anul viitor, cu până la 40%, însă majorarea valorii polițelor depinde de mașină și de șofer. De exemplu, de la anul, scumpirea va ține cont dacă șoferul este femeie sau bărbat, în sensul că bărbații vor plăti mai mult. Surse de pe piața asigurătorilor spun că majorarea tarifelor la polițele auto se datorează drumurilor proaste, numărului mare de accidente, dar și manoperei scumpe la repararea autoturismelor.
Cel mai mult se va scumpi polița de răspundere civilă obligatorie. Pentru acest tip de asigurare, românii vor plăti cu 40% mai mult decât în prezent. Astfel, RCA pentru o Dacia Logan va crește, în medie, cu 150 de lei. Pentru o mașină Skoda Octavia, Volkswagen Passat, Honda Accord sau Peugeot 407, polița RCA va fi mai scumpă cu aproape 270 de lei, în vreme ce pentru vehiculele mai puternice și mai scumpe, tarifele vor crește cu 310 lei.
În paralel, se vor scumpi și asigurările facultative de tip CASCO, cu 20%. De exemplu, pentru o mașină de 16.000 de euro cu un motor de 1600 cmc, pe benzină, asigurarea va fi, în medie, cu 170 de euro mai scumpă, astfel că asiguratul va plăti anual echivalentul a 970 de euro. Polița CASCO pentru un autoturism diesel de 20.000 de euro, cu motor de doi litri, se va scumpi cu 200 de euro, până la valoarea de 1.200 de euro/an. De subliniat însă că, pentru același tip de mașini, valoarea poliței va diferi de la un șofer la altul, în funcție de mai multe criterii. Astfel, cei care au înregistrat multe daune vor plăti asigurări mai mari, iar clienții fără accidente rutiere vor plăti mai puțin. Mai mult vor plăti și cei care au carnet de mai puțin de 5 ani. Totodată, așa cum spuneam anterior, companiile de asigurări îi vor taxa mai mult pe bărbați decât pe femei, pentru că anumite studii au arătat că ei sunt mai impulsivi în trafic, în timp ce femeile sunt mai prudente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.