Acasă Actualitate 47 de persoane au murit intr-o busculada produsa la Ellis Park

47 de persoane au murit intr-o busculada produsa la Ellis Park

DISTRIBUIȚI

Cateva dintre victime au fost practic calcate in picioare in stadion, iar altele au murit in timp ce incercau sa intre cu forta in incinta arenei.

47 de persoane au murit, miercuri seara, intr-o busculada produsa in timpul unui meci de fotbal la Johannesburg. Drama a survenit dupa ce multimea a incercat sa intre cu forta in incinta stadionului deja arhiplin, Ellis Park, unde urma sa aiba loc un meci intre doua dintre cele mai populare echipe din Africa de Sud, Kaizer Chiefs si Orlando Pirates, lidere in clasament, ambele din regiunea Johannesburg. Putco Mafani, responsabil pentru relatii publice al clubului Kaiser Chiefs, a facut acest anunt in direct celor circa 68.000 de spectatori prezenti la Ellis Park, inconjurat de jucatorii celor doua echipe.

Mafani, primarul metropolei Johannesburg, Amos Masondo si ministrul Sporturilor, Ngconde Balfour, au intervenit pe rand si au cerut multimii sa paraseasca stadionul in liniste, dupa ce meciul a fost amanat.

Potrvit postului de televiziune SABC-TV, care citeaza responsabili ai securitatii din Ellis Park, cateva dintre victime au fost practic calcate in picioare in stadion, iar altele au murit in timp ce incercau sa intre cu forta in incinta arenei. -Avem obligatia morala de a nu continua meciul din respect pentru familiile victimelor-, a declarat directorul general al echipei Kaizer Chiefs, Kaizer Motaung. Imaginile SABC-TV au aratat zeci de persoane intinse la peluza, cateva dintre ele acoperite, altele asistate de echipe de intervente medicala, iar altele evacuate de brancardieri. Printre victime figureaza mai multe femei si copii. Conform unui responsabil al serviciilor de urgenta de la Johannesburg, ambulantele au fost trimise la peluza, iar elicopterele asteptau in afara stadionului pentru a evacua ranitii.

Meciul Pirates-Chiefs incepuse de 20 de minute, fiind apoi intrerupt, pentru a permite primelor victime sa fie transporate pe teren, unde au primit primele ingrijiri. Inainte de inceputul meciului, prevazut pentru ora locala 21.00 (19.00 GMT), o prima confruntare a avut loc in afara stadionului, politia intervenind cu gaze lacrimogene.

Presedintele sud-african, Thabo Mbeki, si-a exprimat, miercuri seara, sentimentul de -soc- si a cerut efectuarea unei anchete de urgenta. Presedintele Mbeki, care a urmarit la televizor imaginile tragediei, a declarat: -O ancheta urgenta trebuie sa aiba loc pentru a ne asigura ca astfel de evenimente nu vor mai avea loc niciodata in Africa de Sud-.

Pe stadionul de la Ellis Park au fost peste 120.000 de persoane, in timp ce stadionul are o capacitate de numai 68.000 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.