Acasă Actualitate 6 ani cu executare pentru 110.000 de EURO mită la Casa de...

6 ani cu executare pentru 110.000 de EURO mită la Casa de Sănătate. Lucian Duță a luat șpagă 6.300.000 de Euro

DISTRIBUIȚI

Fostul director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, Dragoş Poteleanu, a fost condamnat, luni, la şase ani de detenţie cu executare, pentru fapte de corupţie.

În noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Dragoş Poteleanu, director general al CJAS Constanţa la data comiterii faptelor, pentru opt infracţiuni de luare de mită, în formă continuată – 46 acte materiale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2012 – 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș, în calitate de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, a pretins și primit de la reprezentanții unor entități medicale private (denunțători în cauză), sumele totale de 102.300 euro şi 24.000 lei și servicii medicale pentru sine și rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro).
Aceste foloase necuvenite au fost pretinse și primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unitățile respective.

În 2018, Duță Lucian fostul președinte al Casei Naționale de Sănătate a fost trimis în judecată pentru că a luat mită 6.300.000 de Euro. Oare lui câți ani îi dau judecătorii? Detalii AICI.

2 COMENTARII

  1. Foarte buna decizia magistratilor, felicitari organelor de politie judiciara ce au reusit sa documenteze activitatile infractionale efectuate de un angajat la stat, chiar in fieful lui Mazare si compania.
    Poate ar fi fost utila si confiscarea extinsa a proprietatilor familiei infractorului pentru ca statul sa recupereze prejudiciile financiare cu tot cu penalitati, dobanzi, accesorii, etc., iar pe de alta parte sa serveasca ca exemplu pentru actualii presedinti, directori generali din celelalte Case Judetene de Sanatate si nu numai.

    • Ce spui tu cu poate in fata aici unde sunt eu fac angajati de la finantele statului automat in cazuri asemanatoare cu asta,adica ii ia la verificat toata averea pentru ca sa vada daca o poate justifica cu venitul legal si nu doar lui ci si sotiei,copiilor,parintilor sau altor prieteni si nimeni nu acuza statul daca verifica un om pentru ca aici este zicala care spune ca:”doar hotului ii este frica de controlul statului”si din cauza asta este coruptie si aici dar incomparabil mai mica decat in Romania pentru ca legile aici chiar se aplica si tuturor germanilor le este frica de lege altfel la cati bani are tara asta multor oameni le-ar conveni sa fure doua milioane de euro si sa stea sase ani in puscarie pentru ca 3000 de euro net este un salariu mare si ca sa aduni doua milioane trebuie sa muncesti 60 de ani fara sa cheltuiesti nimic din ce castigi deci renteaza sa furi doua milioane dupa care stai sase ani sa te odihnesti pe bani statului si dupa sase ani cand esti eliberat le razi in fata prostilor care merg zi de zi la munca pentru ca statul este prost si tu ai bani in contul fratelui,mamei sau al nu stiu cui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.