Acasă Actualitate 70 de angajați ai Spitalului din Timișoara audiați la poliție. Se cer...

70 de angajați ai Spitalului din Timișoara audiați la poliție. Se cer despăgubiri de 4 milioane de Euro

DISTRIBUIȚI

Până pe 20 aprilie, aproape 70 de angajaţi ai Spitalului Judeţean din Timişoara, medici, asistente și infirmiere de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, vor fi audiaţi la IPJ Timiş, în cadrul anchetei referitoare la moartea Ancăi Petrescu, arhitecta Casei Poporului.  Anca Petrescu a murit pe 30 octombrie 2013 la Spitalul Floreasca după ce cu 3 luni  în urmă fusese victima unui grav accident rutier fiind suspusă unor complicate intervenții chirurgicale la Timișoara.
Familia sa susţine că, dacă ar fi fost tratată corect, ar fi supravieţuit așa că cele două fiice și soțul ei vor despăgubiri de la cele două spitale și de la personalul sanitar „vinovat” 4 milioane de EURO.
Anchetatorii vor să afle cum a fost tratată arhitecta la Timișoara, înainte de a fi transferată la București, la Spitalul Floreasca. Ea a murit în spitalul bucureștean după ce a intrat în șoc septic, în urma unei peritonite. Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din București.
Potrivit rudelor, medicii nu au depistat ca Petrescu avea ruptură de colon, în urma căreia a murit în chinuri oribile. Unul dintre cei vizați, fostul ministru Mircea Beuran, le-a transmis magistraților că Anca Petrescu avea „tulburări psihiatrice” și nu respecta ”normele de igienă”.

Anca Petrescu a fost numită de Daily Telegraph drept „poate cel mai prost arhitect din lume” iar Casa Poporului, cel mai mare kitsch al totalitarismului. „Discutabil cel mai prost arhitect din lume. Cel mai important proiect al său a fost Palatul Poporului al lui Ceaușescu, din București, pentru care trei districte ale Capitalei au fost distruse și 40.000 de oameni au fost evacuați. Doi munți au fost retezați pentru construcția de marmură. În șantierul de lucrări au muncit un milion de români. Proiectul a consumat o treime din bugetul României pe 5 ani. Rezultatul: una dintre clădirile lumii care îți jenează privirea”, scrie ziarul britanic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.