Acasă Actualitate A căpătat jumătate de normă abia când managerul a fost înlăturat iar...

A căpătat jumătate de normă abia când managerul a fost înlăturat iar acum soția lui Tudorel Toader devine șef de secție, după ce contracandidatul său s-a retras din concurs

DISTRIBUIȚI

Elena Toader, soția lui Tudorel Toader, are șanse mari să ajungă șefa secției de Gastroenterologie la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iași, în mai puțin de o săptămână. Contracandidatul ei, profesorul doctor Vasile Drug s-a retras din cursă, iar acum Elena Toader participă singură la ultima probă.
Drug a obținut la prima probă 96 de puncte, în vreme ce Elena Toader, soția ministrului Justiției Tudorel Toader, a avut un scor de 98 de puncte. La a doua probă, dr. Drug nu s-a mai prezentat, în vreme ce Elena Toader a obținut un punctaj maxim de 100 de puncte, în condițiile în care are nevoie de un total de 200 de puncte din toate cele trei probe pentru a deveni șefa secției de Gastroenterologie la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași.
Concursul este organizat de directorul spitalului, care este și cadru didactic asociat la Facultatea de Economie de la Universitatea „Al.I. Cuza“, al cărei rector ales este Tudorel Toader, scrie Ziarul de Iași.
Elena Toader a absolvit Liceul Sanitar din Brăila în 1980 și Facultătea de Medicină din Iași în 1986. În perioada 1986-1992 și-a desfășurat activitatea ca medic stagiar 3 ani la Spitalul Județean Focșani Vrancea și apoi la Dispensarul Medical Străoane, Vrancea, în calitate de coordonator activitate medicală și administrativă a DMT timp de 3 ani (1989-1992). În perioada 1992 s-a mutat la Institutul de Sănătate Publică Iași, ca asistent de cercetare cu loc de muncă în Clinica II
Medicală – Gastroenterologie Spitalul Sfântul Spiridon (1994-1996) și din 1996 ca cercetător
științific, specialist medicină internă (1995) și specialist în gastroenterologie (1999) la același loc de muncă (Clinica II Medicală Gastroenterologie). În anul 2000 absolvă și Facultatea de Drept. În 2001 devine medic primar Medicină internă și în 2004 medic primar în gastroenterologie iar în 2007 devine doctor în Medicină.

Elena Toader a fost acuzată în anul 2008 că s-a implicat în scandalul de demitere a fostului manager de la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie Iaşi.
„Este vorba de ordinul de a o integra cu jumătate de normă pe soţia domnului Tudorel Toader, judecător la Curtea Constituţională, deţinătorul adevărului absolut cu privire la legislaţie şi dreptate. Pe parcursul anului 2007, cel puţin o dată la două săptămîni eram supusă diverselor presiuni. Presiunea care mi-a creat însă cea mai mare mâhnire a fost cea de zilele trecute primită din partea conducerii UMF, care susţine integrarea dr. Toader. Însă până acum doamna dr. Toader nu a demonstrat printr-un concurs că merită să fie în institut“, explica profesorul Trifan la vremea respectivă, pentru „Ziarul de Iaşi“. În 2008, dr. Elena Toader era şef de lucrări la Facultatea de Bioinginerie de la UMF Iaşi şi avea un sfert de normă la IGH, fracţiune rar întâlnită. După schimbarea conducerii institutului, dr. Toader a fost angajată cu jumătate de normă în cadrul acestuia. Integral la ZIARUL DE IAȘI.

Foto: ceps.ro

2 COMENTARII

  1. Fara comentarii, ASA se promoveaza in Romania si NU ASA se promoveaza intr-o tara democratica!!!! O familie care si-a luat toate promovarile pe pile, vezi si cazul fiului lui tudorel, fac Moldova de ras, tudorelii astia!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.