Acasă Actualitate A dispărut crucea Reîntregirii de la Universitate cărată de tinerii basarabeni pe...

A dispărut crucea Reîntregirii de la Universitate cărată de tinerii basarabeni pe umeri de la Chișinău în 1992

DISTRIBUIȚI

Se pare că a fost furată crucea noastră de la Universitate, adusă pe umeri de tinerii basarabeni tocmai de la Chișinău, în 1992, la acțiunea Drumul Crucii, inițiată și condusă de însuși io.
Sunt zeci de camere de luat vederi în zonă și mai mereu sunt (și) echipaje de poliție. Dacă nu sunt găsiți făptașii îi consider complici pe polițiști, este o nimica toată derularea imaginilor, sunt camere cu high resolution, la protestele din Piața Universității ni se fac poze mai ceva ca la nunți-botezuri.
E ditai crucea, nu putea fi aruncată într-un portbagaj, vandalii demenți care au smuls-o de acolo trebuie să se fi muncit oleak, era bine fixată în postament. Mai există acum doar piatra memorială, mă aștept să fie și asta furată.
Având în vedere valoarea simbolică a crucii, ce semnifică tema Reîntregirii, numai niște nenorociți de kaghebiști puteau să se dedea la așa ceva, nu niște ”teribiliști”. Poanta cu ”teribilismul” este mereu utilizată de poliție când vor să acopere chestii grave cu o peltea de cuvinte fără noimă.
Basarabia este o țintă majoră pentru Moscova și astăzi, ca și ieri, iar crucea adusă de la Chișinău în 1992 i-a scos din minți pe toți agenții Rețelei rusești, și de aici și de la Chișinău.
După cum se vede, acum sunt mai activi ca niciodată…

DETALII despre „Drumul Crucii” găsțiți AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.