Acasă Actualitate A mințit Sorina Pintea? Pe ordinea de zi a ședinței de guvern...

A mințit Sorina Pintea? Pe ordinea de zi a ședinței de guvern nu există nicio ordonanță pentru salariile din sănătate

DISTRIBUIȚI

UPDATE ora 15,15: S-a adoptat ordonanța de urgență conținând modificările agreate cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate

Guvernul urma să adopte, astăzi, o Ordonanță de Urgență privind salarizarea din sistemul de sănătate, care să creeze ” cadrul legal necesar pentru ca niciun angajat din sistemul sanitar să nu obţină venituri sub nivelul celor aferente lunii februarie 2018″, după cum a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a declarat că Guvernul ar urma să adopte, astăzi, o Ordonanță de Urgență privind salarizarea din sănătate.

“După intrarea în vigoare a reglementărilor ce fac obiectul unei ordonanţe de urgenţă care va fi supusă aprobării în şedinţa de Guvern de mâine (n.r. – astăzi) se creează cadrul legal necesar, pentru ca niciun angajat din sistemul sanitar să nu obţină venituri sub nivelul celor aferente lunii februarie 2018. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, managerii unităţilor sanitare trebuie să aplice în litera legii toate aceste prevederi. Va fi întocmită o procedură de aplicare a reglementărilor în domeniul salarizării”, a declarat Sorina Pintea, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Dar pe lista actelor ce urmează a fi adoptate astăzi de guvern publicată și pe site-ul guvernului și al Secretariatului General al Guvernului nu apare vreun astfel de proiect. Vom reveni cu amănunte după ședința de Guvern programată pentru ora 13.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.