Home Politic S-a adoptat ordonanța de urgență conținând modificările agreate cu reprezentanții sindicatelor din...

S-a adoptat ordonanța de urgență conținând modificările agreate cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate și din Învățământ

DISTRIBUIŢI

Astăzi, în ședința de guvern, s-a adoptat o ordonanță de urgență pentru modificarea legii salarizării așa cum s-a convenit cu sindicatele. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că „pentru clarificarea unor prevederi, documentul adoptat astăzi prevede o serie de măsuri pentru salariaţii din domeniul sanitar, dar şi pentru salariaţii din domeniul educaţiei. Pentru domeniul sanitar, am convenit, împreună cu doamna ministru Sorina Pintea, mai multe aspecte care să regleze într-un fel situaţia din sistemul sanitar: introducerea unor corecţii pentru acele categorii de personal ale căror drepturi salariale nete aferente lunii martie sunt mai mici decât cele plătite în luna februarie 2018; scoaterea sporului de gardă din calculul procentului de 30%, parte variabilă din totalul cheltuielilor salariilor de bază, pentru spitalele monospecialitate, serviciile judeţene de ambulanţă şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, majorarea procentului care se aplică asupra sumei salariilor de bază, de asemenea, stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile de director îngrijiri, asistent şef serviciu ambulanţă şi asistent medical şef, în funcţie de salariul de bază aferent funcţiei de asistent şef şi, respectiv, asistent medical principal cu studii superioare.

Aşa cum am menţionat anterior, sunt şi o serie de măsuri pentru cei din învăţământ, după cum urmează: majorarea gradului I pentru funcţia de contabil şef din învăţământul preuniversitar, corelarea nivelului de salarizare pentru funcţia de director casă corp didactic cu cel pentru funcţia de inspector şcolar, acordarea indemnizaţiei de hrană şi pentru personalul din cadrul învăţământului superior care a beneficiat de tichete de masă în anul 2017, şi nu în ultimul rând creşterea cu 20% a salariilor inspectorilor şcolari. Mulţumesc încă o dată întregii echipe guvernamentale, care a găsit soluţii pentru a îndrepta situaţiile apărute. Îi mulţumesc încă o dată doamnei ministru Olguţa Vasilescu pentru legea salarizării unitare şi pentru disponibilitatea dumneaei de a adopta toate aceste soluţii. Aşa cum ştiţi, în luna aprilie a acestui an, un incendiu a distrus clădirea Institutului de Boli Cardiovasculare prof. Dr. George I. M. Georgescu Iaşi. Având în vedere faptul că Ministerul Sănătăţii şi Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi nu dispun de fondurile necesare, am decis alocarea sumei de 10 milioane de lei din fondul de intervenţie aflat la dispoziţia guvernului, pentru a începe lucrările de reparaţii capitale la acest spital.”, a declarat premierul Dăncilă.

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.