Acasă Actualitate Acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat pentru dare de mită, după un...

Acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat pentru dare de mită, după un apel telefonic la DGA

La data de 10.11.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un inculpat, fără calitate specială, cercetat în stare de arest preventiv, propunând condamnarea acestuia la pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare, cu suspendarea executării acesteia sub supraveghere, pe un termen de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

De asemenea, prin acelaşi acord, s-au stabilit ca pedeapse complementare interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a conduce orice categorie de autovehicule.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorul a reţinut că, în data de 19.10.2023, un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş – Poliţia oraşului Baia Sprie a depistat un bărbat care conducea un autoturism pe D.N. nr. 18 în oraşul Baia Sprie, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi având dreptul de a conduce suspendat. În acel context, cel din urmă i-a oferit suma de 400 lei şi i-a promis că îi va oferi şi suma de 500 de euro, solicitându-i în schimb poliţistului să nu dispună măsurile legale subsumate angajării răspunderii penale.

Discuţiile care au avut loc în contextul sus-menţionat au fost înregistrate audio-video de dispozitivul tip bodycam aflat în dotarea poliţistului.

Poliţistul a refuzat „oferta”celui în cauză, a apelat linia Call-center 0800.806.806 şi a formulat un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise Tribunalului Maramureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.