Acasă Actualitate Acuzații grave după anularea înființării societăților municipale: Gabriela Firea a fost protejată...

Acuzații grave după anularea înființării societăților municipale: Gabriela Firea a fost protejată de președintele Curții de Conturi

DISTRIBUIȚI

Consilierul general Ciprian Ciucu, Florin Cîțu și Ionel Dancă, au anunțat, duminică, că PNL va demara acțiunea în instanță pentru dizolvarea celor 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei, asupra cărora Curtea de Apel București a decis anularea hotărârilor de înființare.

„Efectul? Bucureștiul are 1,2 miliaorde de euro ca buget. Vă dați seama. Ai un buget pe an de 1 miliard de euro, iar tu dai companiilor 60 de milioane. Adică 60% din bugetul pe un an se duce pe aceste companii. A schimbat paradigma Bucureștiului prin aceste companii. A venit cu companii în domenii în care ai piață foarte funcțională și care poate să îți dea soluții muilt mai bune decât aceste companii. Aceste companii sunt ilegale, nu au plan de business, nu au sedii. Cum crede că va crește calitatea serviciilor publice dintr-o dată? Noi cei din PNL și din CGMB am arătat că sunt membri din Consiliile de Administrație care populează aceste companii. Administrația Bucureștiului a fost preluată efectiv în forță prin acest clan, că altfel nu îi pot spune. Trebuie să mergem cât de departe putem cu această acțiuni până la desființare. Inclusiv cu USR trebuie să colaborăm foarte bine. S-ar putea să câștigăm primăriile dar să nu deține pârghiile prin care să punem bazele administrative. Miza este extrem de mare. S-ar putea să ne trezim cu niște primari, fără pârghii, fără instrumente care să nu poată livra servicii publice de calitate”, a afirmat consilierul general Ciprian Ciucu, într-o conferință de presă susținută duminică la sediul PNL din Modrogan.

La rândul său, vicepreședintele PNL Florin Cîțu a spus că Gabriela Firea, deși vrea să pozeze în victimă, a fost protejată și de către Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi și de alte instituții ale statului.

„A fost protejată (Gabriela Firea – n.r.) de Busuioc de la Curtea de Conturi. Doamna Firea deși încearcă să ne arate că e victimă în București, e protejată de instituțiile statului. Firea încearcă să distrugă două companii private ale transportului de persoane. Interesul pentru locurile de muncă e mimat de doamna Firea. E speriată că cei pe care i-a pus în funcții acolo nu o vor mai susține dacă acest companii vor dispărea”, a declarat Cîțu.

Totodată, președintele Comisiei juridice a PNL București, avocatul Cristian Băcanu, a făcut un apel la consilierii generali să nu mai voteze transferarea bunurilor către cele 22 de companii municipale.

„Noi din PNL somăm consilierii generali să nu mai voteze transferarea de bunuri către aceste companii. Domniile lor răspund în solidar pentru aceste voturi. Aceste companii vor fi, în opinia noastră dizolvate, pentru că există o decizie a instanței și orice sumă care pleacă spre aceste companii se va constitui ca prejudiciu”, a spus Băcanu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti în 2017, decizia fiind definitivă.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Pe fond este de aplaudat pozitia liberalilor. Pe forma, insa, este de remarcat ca 60 de milioane de euro NU reprezinta 60% dintr-un miliard de euro! Matematica de clasa a patra! 600 de milioane de euro reprezinta 60% dintr-un miliard! Deh… Greu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.