Acasă Actualitate Aderarea Romaniei la NATO, salutata cu articole despre pedofili si cersetori

Aderarea Romaniei la NATO, salutata cu articole despre pedofili si cersetori

DISTRIBUIȚI


Profitand de prestigiul castigat in vremuri de mult apuse, cotidianul francez -Le Monde- da dovada, cel putin in modul in care trateaza Romania, fie de o ura bolnava pe care nu si-o poate controla, fie de mercenariat, pretandu-se sa publice articole -la comanda-. Nici o tara din centrul si sud-estul Europei nu se bucura de un asemenea tratament ca Romania. Probabil ca pana si opinia publica franceza care citeste -Le Monde- s-a saturat de aceleasi si aceleasi subiecte despre Romania sau a sesizat deja ca e ceva putred in acest sens. De exemplu, in urma cu cateva luni acest ziar a lansat, perfid, ideea ca se vor reintroduce vize pentru cetatenii romani care vor sa circule in spatiul Schengen. Practic s-a incercat legitimizarea unei astfel de idei, punandu-l insa intr-o postura delicata pe actualul ministru de interne al Frantei, Nicholas Sarkozy, care a trebuit sa dezminta informatia. Poate ca ar trebui ca autoritatile romane sa incerce o -negociere- cu acest -Le Monde-. Se pare ca unii au facut-o cu succes.


Pedofilul francez, spalat de -Le Monde-

Dupa ce, cu o zi inainte de summitul de la Praga, NATO era avertizat ca va avea probleme cu fostii securisti romani si cu actualele servicii romane de informatii, la o zi dupa summit, -Le Monde- -saluta- invitarea de aderare a Romaniei la NATO, acuzand ca pedofilul francez Michel Sounalet, -un militant pentru umanitate-, este victima unei masinatiuni, a unei razbunari, fiind pe nedrept inchis intr-o puscarie romaneasca. In acest sens se invoca o scrisoare semnata de un asa-zis comitet de sustinere a pedofilului, in care s-ar mentiona ca acesta ar fi victima unei razbunari. Mobilul razbunarii ar fi acela ca pedofilul ar fi denuntat deturnari de fonduri facute de actualul sef al Inspectoratului pentru Protectia Copilului – Iasi, Penciuc Pentili, si ca acesta din urma i-ar fi inscenat actele de pedofilie lui Sounalet.

Dupa ce se prezinta -argumentele- pro pedofil si lista unor personalitati franceze care sustin probitatea morala a acestuia, articolul se incheie cu pledoaria unui deputat francez, Raymond Forni, fost avocat al lui Sounalet, care -pune in garda Romania <impotriva riscurilor de derapaje juridice care ii pot umbri credibilitatea in ajunul intrarii sale in Uniunea Europeana>-. In ciuda admirantei lectii de presa de influenta, articolul -pacatuieste- chiar la capitolul deontologie profesionala. Nu exista nici un punct de vedere al autoritatilor romane sau al persoanei acuzate de inscenare. Asa s-ar fi aflat ca Penciuc Pintili, omul denuntat de pedofil, nu avea cum sa deturneze fonduri ale unei institutii la care nu era angajat in perioada invocata de Sounalet…

M6, pe urma orfanilor romani, victime ale retelelor de traficanti

In Franta, problema copiilor orfani, a traficantilor si retelelor de prostitutie care-si procura tinere fete din Romania a fost prezentata in emisiunea -Zone interzise- a postului privat de televiziune M6. Realizatorul reportajului -Copiii sclavi-, jurnalistul Pierre Santini, a incercat sa inteleaga, in primul rand, de unde vin acesti copii romani intalniti pe trotuarele pariziene. Aflam povestea unei fete de 15 ani din Maramures, care este vanduta de cativa proxeneti si ajunge la Paris sa se prostitueze. Dupa doua luni de trotuar, in care trebuia sa aiba, in medie, opt clienti pe noapte, Irina este interpelata de politistii francezi si trimisa in Romania. Desi politistii i-au promis protectie in schimbul unei totale colaborari, Irina traieste zi de zi acasa, in Romania, sub amenintarea proxenetilor ei. Reporterii francezi au fost si in Orfelinatul Briteni din sudul tarii. Imagini socante cu copii legati de paturi zi si noapte, fara nici un fel de asistenta medicala, singurul raspuns pentru problemele lor fiind injectiile cu tranchilizante.

Reportajul -Un espoir pour l*adoption- urmareste povestea unui cuplu de francezi care au infiat o fetita din Romania. In ciuda sistarii adoptiilor internationale decisa de statul roman, cuplul reuseste dupa doi ani sa o aduca pe Georgiana in Franta. Pentru presedintele unei asociatii franceze, stoparea adoptiilor nu face decat sa umple din nou orfelinatele romanesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.