Acasă Actualitate Adio aranjamente la școli! Ministerul Educației introduce repartizarea aleatorie la clasa pregătitoare

Adio aranjamente la școli! Ministerul Educației introduce repartizarea aleatorie la clasa pregătitoare

DISTRIBUIȚI

Ministerul Educației și Cercetării a lansat astăzi, 4 februarie 2020, în consultare publică, Metodologia și calendarul de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021. Principalele noutăți incluse în proiectul de metodologie vizează constituirea formațiunilor de elevi în clasa pregătitoare, precum și soluționarea situațiilor excepționale ale copiilor care nu se încadrează în tranșele de vârstă prevăzute de metodologie, anunță instituția.

Principalele noutăți incluse în proiectul de metodologie vizează constituirea formațiunilor de elevi în clasa pregătitoare, precum și soluționarea situațiilor excepționale ale copiilor care nu se încadrează în tranșele de vârstă prevăzute de metodologie.

Astfel, constituirea formațiunilor de elevi se face după finalizarea procesului de înscriere, conform calendarului, în baza unei proceduri elaborate la nivelul unității de învățământ și aprobate de Consiliul de administrație, procedură care să asigure transparență, echitate, nondiscriminare și incluziune.

De asemenea, situațiile excepționale ale copiilor care nu se încadrează în tranșele de vârstă prevăzute de metodologie vor fi analizate și soluționate de Comisiile județene/Comisia municipiului București, în baza unor proceduri proprii.

Propunerile, observațiile și sugestiile pe marginea proiectului de metodologie propus de Ministerul Educației și Cercetării pot fi trimise pe adresa de e-mail inscriere.inv.primar@edu.gov.ro, până în data de 14 februarie 2020.

3 COMENTARII

  1. Excelent!Asa trebuie sa se faca si repartizarea in Parlament, in ordine alfabetica.Toti cetatenii Romaniei sa participe la tragere la sorti pentru toate functiile in stat, de la cea mai mare la cea mai mica.
    Repartizarea sa se faca aleatoriu, in ordine alfabetica la parlamentari, dupa grupa sanguina la guvern, incepand cu AII, in ministere dupa analizele de sange, care are colesterol marit se baga la Munca, la Cultura intra aia cu psihicu sensibil, samd.
    Restul, ramasi pe afara, se fac jurnalisti, scriitori de ocazie pentru diverse reportaje traznite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.