Home Actualitate Adjunctul sefului Politiei Comunitare Braila, arestat pentru furt de documente

Adjunctul sefului Politiei Comunitare Braila, arestat pentru furt de documente

DISTRIBUIŢI

Miercuri seara, Antonel Colceag, adjunctul sefului Politiei Comunitare Braila (pana anul trecut, adjunct al sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Braila), a fost arestat preventiv pe o perioada de 29 de zile, pentru furt de documente secrete apartinand politiei. Masura a fost luata la propunerea procurorului Marian Sandu, de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Galati.

In luna februarie a.c., Colceag a oferit unui ziarist mai multe documente secrete (un memoriu si trei copii ale rapoartelor de recrutare de informatori), semnate de comisarul Catalin Chivu, actualul sef al IPJ Braila. El i-a spus jurnalistului ca primise respectivele documente de la o femeie, la domiciliul careia le-ar fi uitat Chivu, intr-o mapa. Demersul era menit sa-l discrediteze pe actualul sef al politiei brailene.

Spre ghinionul politistului, jurnalistul de la cotidianul local -Obiectiv – Vocea Brailei- nu s-a lasat pacalit, ci a inmanat documentele, prin intermediul unui colaborator, Corpului de Control al Ministerului de Interne, Directiei Anticoruptie si Serviciului de Informatii din cadrul IGP. Imediat, a fost declansata o ancheta, care a durat circa patru luni. Anchetatorii au audiat toate persoanele implicate, au efectuat perchezitii si au obtinut aprobarea pentru interceptarea unor convorbiri telefonice.

Constantin Cristea, colaboratorul jurnalistului brailean, a fost si el retinut, pe motiv ca l-ar fi santajat pe seful IPJ Braila. Cercetarile in acest caz continua.

Marin Gheorghe

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.