Acasă Actualitate -Afacere- cu imobile de 70 milioane de dolari, cu acte false

-Afacere- cu imobile de 70 milioane de dolari, cu acte false

DISTRIBUIȚI

Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a trei tineri care au incercat, folosind documente falsificate, sa intre in posesia unor imobile evaluate la peste 70 milioane de dolari. Astfel, sergentul major Gabriel Valcu, subofiter la Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei Bucuresti, Marian Balan Toderascu si Teodor Anton Vocheci sunt acuzati de sustragere sau distrugere de inscrisuri, fals material in inscrisuri oficiale, tentativa la infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, luare de mita si uz de fals.

In urma cercetarilor efectuate, procurorii au stabilit ca Balan Toderascu, -folosind cu stiinta documente false, a formulat trei actiuni civile prin care a solicitat instantei sa constate ca e mostenitorul si, implicit, proprietarul unor imobile, teren si constructii, situate in zona ultracentrala a municipiului Bucuresti-, se arata intr-un comunicat al Parchetului.

Cercetarile efectuate in cauza au relevat ca actele de proprietate de care s-a prevalat acesta au fost falsificate prin inlaturarea textului care continea numele proprietarului real, respectiv -domeniile statului-, cu numele tatalui sau decedat, Toderascu Gheorghe.

-In acest context, ?çprocurarea?ê documentelor privind situatia juridica a imobilelor revendicate a revenit lui Gabriel Valcu, subofiter de paza la Arhivele Nationale Bucuresti, care cunoscand intentiile lui Toderascu Balan, i-a inmanat documente originale sustrase de arhivarul Anton Vocheci, contra sumei de 16.000 de dolari. Ulterior, pe copiile acestor documente, extrase de carte funciara, procese verbale, inculpatii au aplicat in mod abuziv stampilele originale ale Arhivelor Nationale. De mentionat este faptul ca actele la care s-a facut referire erau ?çcosmetizate?ê de Balan Toderascu prin inlaturarea numelui real al proprietarului si prin imitarea semnaturii directorului si administratorului-, se mai arata in acelasi comunicat.

Descoperirea acestor falsuri si inceperea cercetarilor penale urmare a sesizarii Regiei Autonome LOCATO a prevenit scoaterea din proprietatea statului roman a unor imobile in valoare de aproximativ 70 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.