Acasă Actualitate Afacerea -Motorina pentru PDSR- face inca 16 victime

Afacerea -Motorina pentru PDSR- face inca 16 victime

DISTRIBUIȚI

Uriasa scurgere de motorina de la Depoul Pascani sta la baza decimarii postului de Politie Transport Feroviar din aceeasi localitate. Fostul comandant, maiorul Vasile Costiug, a fost demis si mutat disciplinar la o unitate din Iasi. Aceeasi soarta au avut-o si alti 15 subofiterii de la acelasi post, care au fost transferati la alte unitati.

Conform unei surse din cadrul Comandamentului Politiei din Iasi, cei destituiti erau direct raspunzatori de supravegherea activitatilor din depou, locul de unde s-au scurs, anul trecut, 2.500 tone de motorina. Destituirile si mutarile disciplinare s-au facut in secret, tacerea fiind pastrata in mod inexplicabil si in prezent. Comandantul interimar Tiberiu Chirca tace. La fel si superiorul sau, colonelul Onofrei, de la Comandamentul Judetean al Politiei TF Iasi. Cei care ancheteaza dosarul -Comoara din Depou- lasa, insa, sa se inteleaga ca unii politisti vor fi interogati pentru a se vedea in ce masura aveau cunostinta despre sustragerile de motorina.

Fostul comandant devine astfel a doua -victima- a motorinei furate din depou, dupa ce cu catva timp in urma a fost destituit si colonelul Hitruc de la Iasi. Ambii au fost sanctionati din cauza incetinelii cu care s-a derulat ancheta. De aproape doua luni, la fiecare doua saptamani isi face simtita prezenta la Pascani cate un colonel din Ministerul Transporturilor sau din Ministerul de Interne, care da cate un impuls puternic anchetei motorinei furate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.