Home Actualitate Afacerist reținut în dosarul ”alcoolului de fițe”

Afacerist reținut în dosarul ”alcoolului de fițe”

DISTRIBUIŢI

 

Ionuț Vesfrid, ridicat luni în urma perchezițiilor la o firmă care vindea alcool de contrabandă în cluburile de lux, a fost reținut, iar soția acestuia este cercetată în libertate, pentru evaziune fiscală cu băuturi alcoolice, care ar fi fost vândute în marile cluburi, prejudiciul produs bugetului de stat fiind estimat la peste un milion de euro.

Ionuț și Mihaela Vesfrid au fost ridicați luni, în urma unor percheziții făcute în două apartamente din cartierul Cotroceni din Capitală, într-un dosar în care cei doi sunt suspectați de evaziune fiscală și înșelăciune.

„În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii bucureșteni le-au depistat și condus la sediul Poliției Capitalei pe cele două persoane bănuite de comiterea infracțiunilor, prin care s-ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat, de peste un milion de euro”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

Ionuț și Mihaela Vesfrid, în calitate de reprezentant și administrator, respectiv asociat al unei societăți comerciale, în perioada 2010-2012, nu ar fi înregistrat în evidența contabilă venituri din vânzarea de băuturi alcoolice.

„Mai mult, în perioada februarie – august 2011, bărbatul ar fi indus în eroare pe reprezentanții unei societăți comerciale, cu ocazia încheierii și executării unui contract de vânzare-cumpărare de băuturi alcoolice, prin emiterea unui număr de cinci bilete la ordin și două file CEC, instrumente ce ar fi fost refuzate la plată, pentru lipsă disponibil în cont”, a precizat Poliția Capitalei.

Totodată, polițiștii au constatat că băuturile alcoolice achiziționate ar fi fost comercializate de Ionuț Vesfrid fără a înregistra aceste operațiuni în contabilitatea societății comerciale pe care o administra.

Ionuț Vesfrid a fost reținut pentru evaziune fiscală și înșelăciune, instanța urmând să decidă dacă acesta va fi arestat peventiv, iar soția acestuia este cercetată în libertate.

Numele soților Vesfrid a apărut și în dosarul fraudelor bancare de peste 80 de milioane de euro, în care sunt suspectați oamenii de afaceri Marius Locic și Ioan Creștin. și numele lui Cătălin Voicu a apărut în dosarul fraudelor bancare, anchetatorii susținând că o parte din bani ar fi fost folosiți de omul de afaceri Marius Locic pentru a-l mitui pe fostul senator.

În dosarul fraudelor bancare au fost trimiși în judecată, în 2013, 56 de persoane, printre care omul de afaceri Marius Locic, frații Vasile și Ioan Creștin și mai mulți directori de sucursale bancare. Soții Ionuț și Mihaela Vesfrid nu sunt printre cele 56 de persoane trimise în judecată în acest dosar.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.