Home Politic După mintea Elenei Udrea, Cristian Diaconescu este un „occidental”, nu și traseist...

După mintea Elenei Udrea, Cristian Diaconescu este un „occidental”, nu și traseist politic

DISTRIBUIŢI

Când sunt ai lor, liderii partidelor tind să vorbească numai la superlativ de traseiștii politici avizi după putere și beneficiilor ce decurg din această relație. Cât timp nu fac parte din rândurile formațiunilor politice pe care le conduc, aceștia sunt condamnabili și numai buni de pus la zidul infamiei. Așa face și liderul nedeclarat al PMP, Elena Udrea, care se schimonosește verbal prin adulații aduse lui Cristian Diaconescu, fost pesedist la vârf, uneperist în solda trădătorului Oprea și refugiat în curtea Cotrocenilor. Dar ultima impresie contează, iar istoria sa și trecutul său socialist se poate șterge cu burete. Trecerea de la stânga la dreapta nu o deranjează pe Udrea, o obișnuită a horelor populiste dintr-o barcă politică în alta.

Cam așa s-ar traduce, în viziunea duduiei Udrea, trecerea lui Cristian Diaconescu în rândurile PMP. Dovedind o și mai aprofundată superficialitate blondă, Udrea afirmă despre Diaconescu că este un „occidental”. Asta pentru că a fost ministru de externe, fapt ce i-ar garanta o deschidere spre occident. Probabil, după logica madamei, și Marga în calitate de ministru de externe era un „occidental”, chiar dacă în proslăvea pe Putin.

Îi plac toți „bărbații politici”

Udrea a precizat că intrarea lui Cristian Diaconescu reprezintă „un câştig” pentru partid, acesta fiind „tipul de politician occidental” de care este nevoie în acest moment pe scena politică. Ea a afirmat că Diaconescu este un „bărbat politic” de care scena politică românească are nevoie. „Pentru PMP ziua de astăzi este una în care dăm semnalul că partidul devine şi mai puternic pentru că ni se alătură un om care reprezintă ceva în politica românească, un om credibil, un om care a avut rezultate în toate activităţile şi în toate funcţiile pe care le-a deţinut până acum, este vorba de domnul Cristi Diaconescu. Cristi Diaconescu este membru fondat al Fundaţiei Mişcarea Populară, dar astăzi vine în Partidul Mişcarea Populară”, a precizat Udrea.

Probabil așa sunt oamenii politici occidentali în viziunea Elenei Udrea, fug de la un partid la altul pentru a beneficia de diverse avantaje de moment. La rândul său, Cristian Diaconescu s-a declarat un admirator al proiectului politic al lui Traian Băsescu. Cristian Diaconescu a fost ales senator la alegerile parlamentare din 2004 şi 2008, din partea PSD. În 2010 Cristian Diaconescu a devenit membru al UNPR şi preşedinte de onoare al acestei formaţiuni politice. El a ocupat de asemenea funcţii de ministru de Externe şi de ministru al Justiţiei. Acum, Diaconescu ar putea fi candidatul PMP-ului la președinția României, după ce duduia Udrea nu a obținut un scor prea bun în testele care se fac în aceste zile cu ocazia europarlamentarelor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.