Acasă Actualitate Agenția Europeană a Medicamentului nu susține utilizarea Ivermectinei

Agenția Europeană a Medicamentului nu susține utilizarea Ivermectinei

DISTRIBUIȚI

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că nu recomandă utilizarea medicamentului antiparazitar Ivermectină pentru prevenirea şi tratamentul infecţiei cu SARS-CoV-2, în afara studiilor clinice controlate, relatează AFP.
EMA „a concluzionat că datele disponibile nu susţin utilizarea acestui medicament pentru tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice”, a transmis agenţia.
„Sunt necesare studii suplimentare pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea şi siguranţa produsului în prevenirea şi tratarea COVID-19. Eficacitatea Ivermectinei împotriva coronavirusului, prezentată uneori pe reţelele sociale ca un remediu „miraculos”, nu a fost dovedită ştiinţific”, susţine EMA.

„Studiile de laborator au arătat că Ivermectina poate bloca replicarea SARS-CoV-2 (virusul care provoacă COVID-19), dar la concentraţii mult mai mari decât cele obţinute cu dozele autorizate în prezent”, a explicat EMA.

Prin urmare, efectele adverse şi posibila toxicitate nu pot fi excluse la aceste doze, a adăugat agenţia.

5 COMENTARII

  1. Era de asteptat. Europenii sunt mai sensibili. Trebuiesc studii de laborator, la fel ca cele facute in privinta vaccinurilor. Adica vreo 3-4 luni. Ivermectina trebuie studiata vreo cativa ani, pai nu?! De Ivermectina nu a murit nimeni, de vaccin da. Asa e corect. Sa alegem ce-i mai bun…..adica sa ne vaccinam. Ce conteaza ca unele vaccinuri fac parte din loturi care provoaca chiar si decesul. Nu conteaza. Cativa oameni mai putin pe planeta! Well done Europe!

    • Mai ales ca India, o tara de 5 pri cat UE, a incheiat oficial pabdemia de Covit 19 pe 18 martie 2021. Acy sa nu-mi spuneti ca India are un sistem de sanatate mai eficient ca Jermania, Franta sau Italia. In schimb are conducatori mai patrioti si mai putin spaqari ca masonii din fruntea statelor dim UE.

    • Fa prostivane, poti fi roman neeuropean? Dar nu e neaparata nevoie sa fii dim UE, poti hi ca elvetia, Norvejia, Serbia, Anqlia etc din afara acestui imperiu EDITAT.

  2. Da, evident. Poți fi român american, român australian. Și crezi că ești amuzant dacă scrii ca un oligofren? 🙂 Oricum tu te raportai la India care a declarat terminată pandemia. Elveția, Norbegia, UK nu! Pari derutat. Nu mai bea de dimineață!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.