Acasă Actualitate Agenții Omniasig fac dispărute actele din dosar, clienții plătesc

Agenții Omniasig fac dispărute actele din dosar, clienții plătesc

DISTRIBUIȚI

Indiferent ce companie de asigurări alege, șoferului i se impune o franciză de cel puțin 100 de euro la CASCO. Dar se poate și mai rău, așa cum este cazul unor clienți ai Omniasig. Aceștia au plătit asigurarea CASCO, însă s-au văzut nevoiți să scoată din buzunarul propriu aproape 1.000 de euro pentru reparațiile efectuate într-un service agreat de asigurător. Plimbați de la un departament la altul al Omniasig, clienții au descoperit că din dosar lipseau tocmai fotografiile care arătau că în momentul semnării contractului mașina nu avea nicio zgârietură.
Companiile de asigurări reușesc mai întotdeauna să scape cu buzunarul plin, în vreme ce clientul plătește și prima, și reparațiile. Un agent Omniasig și-a lăsat clienții fără aproximativ 1.000 de euro, deși încasase tariful de primă. 
Dacă ai norocul să nu fii implicat în niciun accident și să nu fii victima unui furt cât timp e valabilă asigurarea CASCO, atunci poți să spui că ai ales cea mai bună companie de asigurări. Dacă însă ai nevoie ca societatea să-ți plătească pentru vreo daună, lucrurile se complică. Este și cazul unor foști clienți ai Omniasig, care au plătit o sumă frumușică pentru asigurarea CASCO. Oamenii au dus mașina la sediul firmei de asigurări, unde agentul a făcut fotografiile care urmau să fie folosite în caz de daună. După completarea dosarului, clienții au semnat și au plătit. După ceva vreme, au găsit autoturismul lovit în parcare. Au contactat agentul să vină să constate dauna. Angajatul Omniasig i-a sfătuit pe clienți să apeleze la un service agreat, deoarece acolo se face treaba cum trebuie. Luând de bun sfatul agentului, clienții au dus mașina în service-ul recomandat, dar, când a fost vorba să o recupereze, au trebuit să plătească din buzunarul propriu aproape 1.000 de euro, cât au costat reparațiile, pentru că fotografiile inițiale dispăruseră din dosar. Or, în cazul în care cei de la departamentul de daună nu au cu ce să compare starea mașinii avariate, nu pot plăti despăgubiri. Știind că în ziua semnării contractului de CASCO agentul a fotografiat mașina pe toate părțile, clienții s-au adresat angajaților Omniasig, căutând o soluție pentru problema lor. Au fost plimbați de la un departament la altul și au avut parte de noi afronturi verbale (că doar așa se tratează clientul în România). Dacă sunau să afle care mai este stadiul dosarului și deveneau prea insistenți, li se trântea pur și simplu telefonul în nas, iar interpelările pe calea mesageriei electronice au rămas mereu fără răspuns. Toate acestea în condițiile în care exista un contract în baza căruia Omniasig încasase niște bani.
Nu este nimic de mirare dacă avem în vedere faptul că, în noile contracte de asigurare tip CASCO, mai toate firmele au inserat clauza francizei de eveniment, iar dacă avaria nu e suficient de mare, oricum nu primești nimic. Mai mult, cu puțin timp în urmă, semnalam că la Omniasig nu găsești același tarif de poliță la toate unitățile teritoriale!
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.