Home Actualitate Al doilea om din PNL, sora și cumnatul puși sub control judiciar...

Al doilea om din PNL, sora și cumnatul puși sub control judiciar pentru o mită de 16.000.000 de lei

DISTRIBUIŢI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 01.02.2024, a inculpaților:

1. DUMITRESCU IULIAN, președinte al Consiliului Județean Prahova, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și fals în declarații,
2. o persoană fizică, rudă cu Dumitrescu Iulian, pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată,
3. o persoană fizică, afin cu Dumitrescu Iulian, pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și fals în declarații.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Inculpatul Dumitrescu Iulian, cu ajutorul persoanei fizice de la pct. 3 ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziționarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părților sociale deținute de persoana fizică de la pct. 3 la o societate comercială, valoare supraevaluată față de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ca președinte de Consiliu Județean (CJ) Prahova și ar fi primit până în data de 04.12.2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei. Una dintre societățile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziționării societății comerciale de la persoana fizică de la pct. 3 i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.
Ulterior pretinderii, persoana fizică de la pct. 2 ar fi întocmit în fals un extras de cont în numele societății tranzacționate care cuprindea mențiuni nereale privind soldul inițial al contului, rulaje și operațiuni efectuate pe acest cont în perioada ianuarie-februarie 2023. Tot ulterior pretinderii, persoana fizică de la pct. 3, în luna iunie 2023, pentru depunerea la organul fiscal a situațiilor financiare aferente anului 2022 ale societății tranzacționate ar fi dat o declarație necorespunzătoare adevărului.
Cei doi complici, deși nu ar mai fi avut în 2023 nicio calitate oficială în cadrul societății tranzacționate, ar fi continuat să gestioneze sume de bani din unele din conturilor bancare ale acesteia, din care o parte ar fi ajuns în final la Dumitrescu Iulian, sau după caz ar fi fost folosită în beneficiul acestuia.
Totodată, inculpatul Dumitrescu Iulian în declarațiile de avere din datele de 08.06.2021, 19.04.2022 și 15.06.2023, după caz:
– ar fi menționat o valoare mai mică a dividendelor încasate de soția sa de la o societate comercială în care aceasta era asociat, nefiind declarată o suma totală de 122.400 lei
– nu ar fi menționat împrumuturi primite direct de la persoana menționată la pct. 2 în cuantum total de 2.575.000 lei
– nu ar fi menționat suma totală de 3.451.881,82 lei, 50.075 lire sterline și 24.000 euro cheltuită în beneficiul său și al membrilor familiei sale din conturile persoanei fizice menționată la pct. 2.
Sumele respective ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate și bunuri de lux achiziționate din afara țării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidențial de lux etc.

În cauză procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare ale celor 3 inculpați, asupra unui bun imobil aparținând inculpatului Dumitrescu Iulian și asupra a 19 imobile aparținând celor 2 complici.

5 ARII

 1. lighioanele astea sunt in stare să-si bage si parintii in puscarie pentru un pumn de dolari; emana o prostie deosebita, să-i vezi frumos imbracati, masini, case, maniere (la suprafata, adică snobi-snobi) si când colo, hoti. Hoti de bani; deci asta dacă lucreaza la guvern cu pensie speciala si fura din banii mei din taxe, nu se numeste hot de buzunare? apropo, pensia speciala nu o pierde, e lege! de confiscat nu se confisca nimic; o să aibe putin stres si scapa, se muta si hotu asta prin italia-grecia, are fata de taranel ajuns sef de echipa. s-a dat jos de pe tractor si a ajuns in pnl… cam toți sunt din aceeasi specie. snob-taranel-incult-hot

 2. Buna ziua,
  Stimata redactie aceste articol risca sa distruga relatiile profunde, umane, firesti – genera acceptate de clasa politica din Romania, in care deja celebrele dumnealor amante, secretare, sefe de cabinet ii vor toca, supune la perevrsiuni de ordin psihologic, mobiliza sau dimpotriva vor turna acele mijloace numai de dumnealor cunoscute prin care ai lor partenerni de adaceri, viata sau de budoar adica pe cei aproximativ 42 de presedinti de Consilii Judetene din Romania pe subiectul articolului dumneavoastra.
  Pentru ca este vorba de numai un Presedinte de Consiliu Judetean din Prahova, despre care in mod intamplator nimeni nu sesiza uriasa si ostenativa afisare a situatiei materiale, in conditiile in care cel in cauza era atat de bine camuflat in ceea ce priveste expunerea mediattica si cu ditamai functia politica in Biroul National al Partidului National Liberal, incat pana si regizorul Martin Scorsese – autorul celebrei serii Nasul ar trebui sa -si recunoaca nepriceperea .
  Si ca sa fim optimisti si sa vedem efectele pozitive , acum fiecare decident politic judetean isi va crea un univers numai al dumnealui controlat , in care modelul de operare al lui Iulian Dumitrescu cu acel mizilic de spaga de 15 milioane de euro pentru constructia unei sosele de centura in celebrul oras Mizil din jduetul Parahova, se va rebrandui conform principiului lectiei invatate la toate lucrarile de infrastructura din Romania !!!

  • Apropo de peshedintele C.J.Prahova poate ne spune cineva din redactzia „Curentul”cum s-a terminat povestea cu iz penal a celuilalt preshedinte al consiliului judetzean Prahova Cosma parca se numea caci s-a vorbit mult la timpul ala despre domnul Cosma,fiul lui si fica lui care il acuza pe procurorul poreclit portocala.

 3. Daca fostul preshedinte Cosma de la PSD scapa si P.N.Listul asta pentru ca ei se shtiu intre ei mai ales ashtia care sunt din acelashi judetz si ce judetz pentru ca Prahova este printre judetzele importante din Romania.
  Am spus asta pentru ca nu am incredere deloc in justitzia din Romania avand in vedere deciziile trecute date de speciali ashtia din justitzie,decizii care au aratat o justitzie subordonata politicului din Romania,,politic care incepand cu Adrian Nastase le-a facut cadou judecatorilor nishte legi care le confereau astora neshte drepturi exagerat de mari pentru o tzara ca Romania,dupa care jurishri ashtia intrun dispretz total fatza de Romania si romani le-au spus romanilor ca spaga pe care le’-a dato lor parlamentari romani prin lege este un drept al lor cashtigat,nu domnilor nu este un drept cashtigat ci un cadou facut voua de aceia care atunci cand ajung in fatza justitziei sa va spuna voua:”ma tu ai uitat cine te-a facut pe tine special si v-a dat voua multe alte drepturi ?.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.