Acasă Actualitate Alegătorii care merg să voteze doar pentru președinte sau doar la...

Alegătorii care merg să voteze doar pentru președinte sau doar la referendum nu pot reveni la urne

DISTRIBUIȚI

Alegătorii care optează, atunci când se prezintă la urne, să voteze doar pentru alegerea președintelui sau doar la referendum nu vor putea să revină la secția de votare la altă oră pentru a-și mai exprima opțiunea, a stabilit ieri BEC.
Această decizie a fost luată, potrivit BEC, pentru interpretarea unitară a legii.
De asemenea, va trebui ca persoanele care vor dori să voteze la referendum să răspundă la ambele întrebări care fac obiectul consultării.
Astfel, potrivit deciziei BEC, alegătorii care și-au exprimat dreptul de vot la alegerile pentru Președintele României și la referendumul din 22 noiembrie, pentru ambele evenimente electorale sau pentru unul singur dintre acestea, și cărora li s-a aplicat pe actul de identitate timbrul autocolant sau, după caz, ștampila cu mențiunea „VOTAT“ și data scrutinului, nu-și vor mai putea exercita încă o dată dreptul de vot în data de 22 noiembrie.
În cazul în care alegătorul optează pentru participarea la un singur eveniment electoral, el va semna în rubrica destinată semnăturii pentru exprimarea respectivului drept de vot, președintele urmând să bareze, în prezența alegătorului, rubrica rămasă neutilizată.
„Președintele biroului electoral al secției de votare va întreba alegătorul dacă dorește să își exercite dreptul de vot atât pentru alegerea Președintelui României cât și pentru referendum sau numai pentru unul dintre aceste scrutine“, se arată în decizia BEC.
BEC a mai stabilit că alegătorii care doresc să își exercite dreptul de vot la referendumul național vor primi în mod obligatoriu toate buletinele de vot corespunzătoare ambelor întrebări de la referendum, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta dintre întrebări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.