Acasă Actualitate Alianța pentru Unirea Românilor și-a ales conducerea de Ziua Unirii

Alianța pentru Unirea Românilor și-a ales conducerea de Ziua Unirii

DISTRIBUIȚI

Cea mai recentă formațiune înscrisă în Registrul partidelor și-a desemnat la Iași, de Ziua Unirii Principatelor Române, structura de conducere centrală. Astfel, Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) are doi copreședinți: liderul unionist George Simion și jurnalistul Claudiu Târziu.

În cadrul Congresului național al Alianței pentru Unirea Românilor de vineri au fost aleși și membrii Biroului Național de Conducere.

Alianța pentru Unirea Românilor este partidul politic pentru unitatea românilor de pretutindeni, care susține revenirea la românism și o societate românească în care dreptatea să fie cel mai important reper.

Crearea unui climat prielnic pentru întoarcerea acasă a celor plecați în străinătate prin politici publice dedicate, dezvoltarea infrastructurii, educației și sistemului de sănătate; încurajarea muncii; eliminarea taxării nejustificate a muncii și confiscarea averilor nejustificate; încurajarea politicilor demografice pentru natalitate și a familiei; oprirea tăierilor ilegale de păduri și a exportului de masa lemnoasă sub formă brută sunt câteva dintre obiectivele A.U.R.

Pentru a pune capăt diferențierii dintre românii din țară și cei din diaspora, Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) a ales la conducerea partidului și români stabiliți în străinătate. În cadrul Congresului national al Alianței, care a avut loc vineri la Iași, membrii A.U.R. au punctat în programul politic faptul că există o singură Românie și că toți românii au o responsabilitate față de țară, precum și dreptul de a participa la viața politică de acasă.

„Oamenii sunt aurul cel mai de preț al unei țări. România naște oameni de valoare, oameni cu cultură morală, cu capacități intelectuale, doar că nu a învățat să fructifice acest potential. Îi vedem excelând în diverse domenii în alte țări, de adopție. Dacă noi nu ne suflecăm mânecile și nu ne asumăm responsabilități, nu putem schimba nimic, nu îi putem readuce acasă pe cei care doresc să revină. Partidul AUR este despre unificarea tuturor românilor, este despre dragostea de neam și despre transmiterea valorilor românești mai ales către copiii noștri născuți peste granițe”, a declarat Victoria Grosu-Vremeș, originară din Lozova, Republica Moldova, stabilită de 15 ani în Italia.

Potrivit statutului A.U.R. votat în cadrul Congresului, după constituirea filialelor din diaspora, ca în cazul filialelor din județe, președinții interimari vor face parte din Biroul Național Central al partidului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.