Acasă Actualitate Alina Petrescu a fost bătută măr de Andreea Esca

Alina Petrescu a fost bătută măr de Andreea Esca

DISTRIBUIȚI

Deși cu un picior rupt într-un accident de schi, veterana Andreea Esca s-a dovedit mai tare-n brand ca orișicånd păruind-o pe noua „stea“ a Observatorului, Alina Petrescu, de i-au mers fulgii. Esca practic a spulberat-o de pe sticlă pe demoazela aleasă de familia Voiculescu pentru a relansa Observatorul după ce cuplul Måndruță-Stoiceasca s-a perimat moral. Moral, deoarece Måndruță a călcat pe bec în direct, ceråndu-și scuze pe post, de la soție, pentru că a fost prins pe cåmp cu amanta, în beneficiul informativ a sute de mii de telespectatori, cărora le lipseau enorm exact aceste date despre viața personală a copilului de suflet al lui Brucan. Meciul de luni seară – cånd Alina Petrescu a apărut pentru prima oară la Observator, fiind surclasată cu vreo juma de milion de telespectatori de Esca, a fost urmărit și chibițat cu mult timp înainte de comentatori avizați ai mass-media, de la un Ion Cristoiu, reper major al presei romånești, pånă la blogeri specializați sectorial pe media, care au emis prognosticuri încă de săptămåna trecută.
În paginademedia.ro se comenta meciul Andreea Esca – revenită la pupitru după o pauză datorată accidentului la schi – cu nou venita Alina Petrescu, plecåndu-se de la analiza audiențelor  din ultima perioadă. Conform datelor,  Esca este imbatabilă de un secol încoace: „în luna ianuarie, la știrile Pro TV s-au uitat, în medie, 1,4 milioane de telespectatori din mediul urban. Observatorul a fost ales de 817.000 de persoane. Diferența: aproape 600.000 de telespectatori. În februarie, postul lui Voiculescu a mai recuperat și a redus distanța la o medie de 480.000 de persoane. Pentru o zi, joia trecută, Observatorul a reușit chiar să depășească, la distanță foarte mică, jurnalul Pro TV: 1.003.000 telespectatori la 999.000“. Atunci, însă, Esca lipsea, accidentată.
Renuvelarea imaginii postului lui Voiculescu prin utilizarea duduii Alina, apreciată din plin și la Realitatea, a fost aspru criticată metodologic de Ion Cristoiu. Într-un comentariu acid din revista „Q“, Cristoiu ia în râs în stilul său inconfundabil schimbarea cuplului Mândruță-Stoicescu și aducerea în prim-plan a Alinei Petrescu la Observator. Mutarea a fost justificată abscons de firoscosul Sorin Alexandrescu, adus la Intact recent de patronatul Antenelor, care „a simțit însă nevoia să dea deciziei sale spectaculoase un temei de filosofie a presei. Prin vocea unui anume domn Sorin Alexandrescu, despre al cărui CV nu știm nimic, ni s-a explicat că schimbarea celor doi se înscrie într-o adevărată revoluție prin care va trece Observatorul Antenei 1, lansată sub sloganul „Știri ca-n viață“.

Cofetărie indigestă la Antena 1

CV-ul lui Sorin Alexandrescu, un fel de cofetar, este detailat plenar de Mircea Radu, o autentică vedetă, care ar fi fost cică „consultat“, sau așa ceva, pentru plasarea pe scaunul Observatorului, dar ar fi fost considerat prea mic pentru un scaun atât de mare. Iritat de aprecierile neavenite la adresa sa emanate de cofetar, Mircea Radu lămurește situația într-un interviu acordat tot paginii de media, oferindu-i directorului Antenei 1 o replică de dulce: „Eu îi predau televiziune, el să mă învețe să învelesc ciocolata-n staniol“.
După ce Alexandrescu a declarat într-un interviu acordat paginademedia.ro că „Mircea Radu a avut șansa de a prezenta Observatorul, dar Alina Petrescu a fost mai potrivită“, fostul prezentator de la „Din dragoste“ spune că nu a fost chemat pentru o probă de crainic, ci pentru o simulare de știri, de către Camelia Voiculescu și Sorin Oancea – și nicidecum ca „să mi se dea o șansă obținerii unui post pe care nu l-am vrut. Iar mai sus-numiții știu foarte bine asta…“.
Mircea Radu îi solicită fostului manager de fabrică de ciocolată „să se ferească să se bage ca firul de păr în crema de zahăr ars“ și îi propune să-i predea „cursuri de televiziune (îmi închipui că va fi greu – nu poți învăța, de pildă, un cofetar ce-i aia rating – dar o să am răbdare, așa cum se face cu începătorii…) iar, la schimb, el să mă învețe să învelesc ciocolata-n staniol“.
Ceva, ceva s-a potrivit în replica lui Mircea Radu, dacă avem în vedere că vârful de audiență al Observatorului, unde s-a lansat Alina Petrescu, preferata lui Sorin Alexandrescu, a fost înregistrat pe segmentul prezentării unei fete de pagina cinci, complet reconstruită, Bianca Drăgușin, noua parteneră de emisiune a lui Capatos. Domnișoară trecută prin cuțitul lui Frankestein, actualmente lipită de pieptul lui Botezatu – a fost lansată pe piață cândva, cu un deceniu în urmă de… Mircea Radu.

„Schimbați fetele, nu paturile!“

Cristoiu psihanalizează „confesiunea“ de credință despre presă a managerului ciocolății Sorin Alexandrescu (plecat din praștia lui Taher, pour le connaisseurs n.n.), care iscălește un comunicat în care se grăiesc următorele panseuri: „Am investit semnificativ pentru a transforma complet stilul de prezentare a știrilor, mergånd mai puțin pe aspectul senzațional și punånd accentul pe informația pură și autentică din spatele evenimentelor care afectează zilnic viața românilor“.
În replica doctorală a lui Ion Cristoiu, „expertul“ Alexandrescu este trimis la origini, originile gazetăriei desigur: „Orice gazetar, inclusiv unul care abia a absolvit anul întåi la Jurnalistică, în cadrul unei universități particulare, știe însă că senzaționalul unei știri TV nu e dat de modul de prezentare, ci de conținut. Așadar, dacă s-a pus problema că Observatorul de pånă acum a mizat prea mult pe senzațional, corijarea acestei slăbiciuni ar trebui făcută prin schimbarea redactorilor și nu a prezentatorilor.
Vorba aia: Trebuie să schimbăm fetele, nu paturile!“
Cu sau fără voie, maestrul Cristoiu a intertextualizat conținutul îndemnului său final, deoarece Alina Petrescu chiar a schimbat paturile, fiind demascată de „Click“-ul de săptămâna trecută drept o spărgătoare de căsnicii, cu referire la o poveste de amor între Trusturi.

Alina Petrescu – brand de spărgătoare (de case)

Frumoasa poveste de amor transfrontalier – între Trusturi ale unor moguli învecinați ideologic, a devenit prilej de scandal public datorită unui alt mogul, Dinu Patriciu, care s-a hotărât brusc să pună reflectorul asupra preacurviei care a devenit puntea de contact dintre Realitatea TV și Antenele lui Voiculescu. Într-un articol cu titlu sugestiv, „Totul despre viața amoroasă a Alinei Petrescu, noua prezentatoare a Observatorului“, ziariștii lui Patriciu prezintă imagini ale telenovelei dintre Alina Petrescu și șeful de la Realitatea TV, Cătălin Popa, care s-ar fi mutat împreună într-un superb apartament din complexul rezidențial Ambiance, situat pe Șoseaua Sisești.
Au fost trași în poză giugiulindu-se în ambianță, iar soția lui Cătălin Popa a fost abordată de reporterii de la „Click“ confirmând că Alina Petrescu a fost cea care i-a „spart“ casa.
„Click“-ul, publicație controlată de Patriciu, a tratat în mai multe ediții relația dintre Alina Petrescu și Cătălin Popa, minimahărul Realității, care au fost luați la ochi și tocați mărunt pe motiv că și-o trag ca iepurii, precum în „Californication“, serial de excepție, câștigător al Globului de Aur și nominalizat la Bafta, urmărit de milioane de telespectatori din întreaga lume și difuzat la noi de… Prima TV.
Viața bate filmul însă, cel puțin la noi în România, unde încă se amestecă ingrediente indigeste în rețeta unei „vedete“ care vrea să concureze – iluzoriu însă – un brand de talia unei Andreea Esca. Construirea unui brand de audiență națională este un experiment complex, dar dacă avem în vedere că „brandul“ Iliescu este prizat la maximum de fârtatul Voiculescu, patronul Antenelor de aproape 20 de ani, nu avem motive să ne mirăm în exces de actualele experimente televizuale ale acestuia.
În fond, dacă brandul Iliescu este clădit pe sânge, fiind consolidat prin ruperea oaselor studenților și spargerea capetelor intelectualilor, comparativ „brandul“ Alinei Petrescu n-are la bază decât spargerea unei căsnicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.