Acasă Actualitate Amendă de 3000 lei pentru cei care nu au carnet de sănătate...

Amendă de 3000 lei pentru cei care nu au carnet de sănătate pentru câinele lor

DISTRIBUIȚI

Războiul împotriva maidanezilor de pe străzile din Bucureşti face victime colaterale. Stăpânii care nu au carnet de sănătate pentru căţei pot primi amenzi usturătoare şi riscă să rămână fără patruped. Sunt idei pe care hingherii vor să le supună la vot în Consiliul General al Capitalei.
Şeful Autorităţii pentru Supravegherea Animalelor din Bucureşti vrea ca toţi localnicii să îşi înregistreze căţeii cu cip şi să le facă un carnet de sănătate până la 1 septembrie şi nu până pe 1 ianuarie 2015, aşa cum s-a stabilit. „Nu putem lăsa, din septembrie până în decembrie, că vine o dezbatere electorală aprinsă. Noi vrem să reducem orice risc de a amesteca subiectul câini maidanezi în Bucureşti cu problemele electorale”, a declarat Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. „Conform legii, nu conform unei hotărâri de consiliu, conform legii, obligativitatea este ca aceşti câini să fie înregistraţi până la 1 ianuarie 2015, nu 1 septembrie. Nu schimbăm termenele după cum vrem noi. Că nu este nici oraşul meu, nici al dumneavoastră, nici al domnului Băncescu”, a replicat Gabriel Ignat, medic veterinar în cadrul asociaţiei Vier Pfoten.
Hingherii spun că dacă proiectul lor se aprobă, vor confisca orice câine fără acte pe care îl găsesc în Bucureşti. „Nu căutăm să prindem persoane fizice care din obişnuinţă intră cu câini în Bucureşti, dar avem camioane care intră cu câini în Bucureşti şi îi lasă în diverse locuri”, a spus Răzvan Băncescu. Hingherii spun că îşi fac treaba dar munca lor nu se cunoaşte pentru că persoane misterioase aduc haite de maidanezi şi îi abandonează în Bucureşti. Ca să prindă infractorii, vor să ceară şi ajutorul poliţiei. 3.000 de lei ar urma să plătiţi dacă treceţi prin Bucureşti cu un câine neînregistrat şi, în plus, animalul ar urma să fie confiscat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.