Acasă Actualitate MM Stoica, supărat că ”face pușcărie degeaba”

MM Stoica, supărat că ”face pușcărie degeaba”

DISTRIBUIȚI

MM Stoica le-a reproșat ieri judecătorilor Curții de Apel că ”face pușcărie degeaba”, fostul manager al Stelei arătându-se deranjat de amânarea dispusă de instanță în dosarul în care cere anularea condamnării la 3 ani și 6 luni, dispusă în dosarul transferurilor. Judecarea contestației privind anularea pedepsei a fost amânată, vineri, de Curtea de Apel București, până la 23 mai, întrucât avocații acestuia au depus la dosar minuta unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) privind aplicarea prescripției penale. Potrivit acestei decizii, prescripția este o instituție autonomă, motiv pentru care magistrații o pot aplica în funcție de Codul penal – fie cel vechi, fie cel nou – în funcție de cel care îi este mai favorabil inculpatului.
 „Sunt singurul condamnat căruia nu i s-a cerut pedeapsă. Ministerul Public n-a cerut pedeapsă în cazul meu. Vă este ușor să amânați, dar eu fac pușcărie degeaba. (…) Am venit de la ora 6.00 dimineața, pentru ca dumneavoastră să amânați acum. E ușor de vorbit, însă eu stau la pușcărie”, a spus, supărat,fostul manager general al echipei Steaua București.
 Judecătorii CAB au decis să amâne discutarea acestei contestații și pentru că motivarea deciziei ICCJ de condamnare a lui Mihai Stoica nu a fost publicată în Monitorul Oficial.
 
Mai mulți fotbaliști steliști, între care Alexandru Chipciu, Claudiu Keșeru, Mihai Pintilii, Iasmin Latovlevici și Lukasz, au venit să-l susțină pe managerul Stelei, dar au plecat înainte de discutarea dosarului, către prânz. În acest dosar, judecătorii de la CAB vor decide dacă vor anula pedeapsa pe care a primit-o în dosarul transferurilor de jucători.  Avocații lui Stoica spun că a fost aplicată greșit legea penală mai favorabilă, motiv pentru care el a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare. Astfel, dacă magistrații vor admite, în final, contestația lui Mihai Stoica el ar putea fi eliberat. Decizia pe care o va lua CAB va fi una definitivă.
 Curtea de Apel București i-a condamnat, pe  4 martie, pe Jean Pădureanu la trei aniși patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani și opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani și șase luni, pe Cristian Borcea și Ioan Becali la câte șase ani și patru luni, pe Victor Becali la patru ani și opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună și zece zile, iar pe Gigi Nețoiu la trei ani și patru luni de închisoare cu executare.  Avocații lui Cristian Borcea și Mihai Stoica au depus la Curtea de Apel București contestație în anulare în cazul condamnărilor primite în dosarul transferurilor de jucători.
Și avocații lui Ioan și Victor Becali au depus, în 14 martie, la Curtea de Apel București, contestații în anulare, însă instanța a decis, în cazul lor că nu sunt admisibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.