Acasă Actualitate Amenzi de 50.000 de lei pentru transplantarea copacilor înfloriți de pe Bulevardul...

Amenzi de 50.000 de lei pentru transplantarea copacilor înfloriți de pe Bulevardul Iuliu Maniu

DISTRIBUIȚI

Poliţia Locală din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti a dat 10 amenzi în valoare de 50.000 de lei către Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 pentru transplantarea arborilor înfloriţi de pe Bulevardul Iuliu Maniu.

În urmă cu mai multe săptămâni, cetăţenii au semnalat că în Sectorul 6 sunt scoşi arborii deja înfloriţi din scuarurile de pe Bulevardul Iuliu Maniu. La momentul respectiv, primarul PSD Gabriel Mutu declara că arborii nu sunt tăiaţi, că vor fi mutaţi într-o altă zonă şi că totul este legal şi conform cu normele în vigoare.

În urma sesizării depuse de Alexandru Gâdiuţă, consilier municipal USR, Poliţia Locală a aplicat nu mai puţin de 10 amenzi în valoare totală de 50.000 de lei pentru nerespectarea normelor de protecţie a spaţiilor verzi pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

„Totul a plecat de la imaginile cu pomi înfloriţi puşi la pământ, imagini care au circulat pe reţelele de socializare. L-am întrebat personal pe primarul sectorului 6 ce se întâmplă acolo şi a dat un răspuns nu tocmai convingător. Aşa că am sesizat Poliţia Locală şi, aşa cum bănuiam, în cazul acelor transplantări nu au fost respectate normele în vigoare. Este o sancţiune pe care, în mod normal, ar trebui să o plătească din propriul buzunar cei care au permis acele lucrări fără a avea documentaţiile în regulă”, a declarat Alexandru Gâdiuţă, consilier municipal USR.

„Cei care conduc instituţii publice trebuie să înţeleagă faptul că orice acţiune pe care o fac trebuie să fie perfect legală. Mai ales atunci când vorbim despre spaţii verzi şi despre bani publici. Bucureştiul nu-şi permite să risipească niciun leu şi niciun metru pătrat de spaţiu verde”, a declarat Roxana Wring, preşedinte USR Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.