Acasă Actualitate După ce a votat modificările la Codurile Penale care îl scapă pe...

După ce a votat modificările la Codurile Penale care îl scapă pe Dragnea, UDMR i-a cerut lui Dăncilă realocarea a 2 miliarde de Euro

DISTRIBUIȚI

Coaliția de guvernare formată din PSD și ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților dar cu voturile UDMR a reușit ieri să treacă modificările la Codurile Penale. Pentru majoritate, PSD și ALDE au nevoie de 165 de voturi dar ei nu au putut livra ieri decât 156 de voturi însă cu cele 13 ale UDMR, modificările au trecut. Cea mai importantă modificare pentru Dragnea este micșorarea termenlor de prescripție. Astfel dacă până acum faptele lui Dragnea se prescriau în 2021, după aceste modificări, faptele lui Dragnea sunt prescrise din 2018.
Așa că imediat după vot, UDMR a anunțat că „preocuparea permanentă a UDMR este o utilizare cât mai eficientă a resurselor financiare care provin din programele UE, iar în acest sens a fost trimisă o scrisoare premierului Viorica Dăncilă despre potenţialul neexploatat de România; scrisoarea conţine şi propunerile de soluţionare a situaţiei – a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă care a avut loc, astăzi, la Arad. La eveniment au mai participat europarlamentarul Winkler Gyula, Hegedus Csilla, candidat la alegerile pentru PE şi Farago Peter, preşedintele Organizaţiei Judeţene a UDMR Arad.

În scrisoarea adresată premierului, UDMR a propus dispunerea unei analize detaliate a situaţiei actuale şi realocarea unei sume de 2 miliarde de euro de la POIM către POR. Această decizie deschide posibilitatea fiecărui judeţ din România de a accesa în medie 50 de milioane de euro, fonduri suplimentare care vor contribui la finanţarea unor proiecte care sunt deja pregătite, sunt finanţabile şi pot intra foarte repede în execuţie. Prezentând Comisiei Europene (DG Regio) o cerere bine argumentată în acest sens, cu siguranţă, o astfel de solicitare va fi aprobată de Comisia Europeană -precizează documentul transmis premierului României.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.