Home Actualitate Amfetamina made in Chitila si Valea Calugareasca

Amfetamina made in Chitila si Valea Calugareasca

DISTRIBUIŢI

Directia de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul IGP a reusit, ieri, sa aihileze o noua retea de traficanti de droguri. Traficantii aveau -in dotare- doua laboratoare de producere a precursorilor si drogurilor sintetice si actionau pe raza judetelor Valcea, Dambovita, Ilfov, Giurgiu si a municipiului Bucuresti.

Aromele alimentare, paravan pentru droguri

Cu ocazia descinderilor efectuate, marti seara, in localitatea Valea Mare, Satul Valea Cascadelor, din judetul Dambovita, la domiciliul lui George Nitescu, de profesie electrician auto, administratorul unei societati comerciale care are ca obiect de activitate producerea de arome alimentare, au fost gasite importante cantitati de precursori si alte substante chimice esentiale, folosite pentru producerea unor droguri sintetice.

De asemenea, politistii au decoperit si retetele de preparare a acestor precursori, care urmau a fi utilizati la obtinerea unor droguri sintetice, precum si instalatiile necesare producerii acestora.

Retetele gasite la domiciliul lui Nitescu fusesera obtinute de la Eugen Vaduva, din Ramnicu Valcea, de profesie inginer chimist.

In urma perchezitiilor efectuate la domiciliul din Ramnicu Valcea, precum si la sediul unei societati comerciale din cadrul Intreprinderii de Industrializare a Viei si Vinului din localitatea Sirineasa, apartinand lui Eugen Vaduva, au fost descoperite o a doua instalatie de producere a precursorilor si drogurilor sintetice, precum si diferite cantitati de substante chimice esentiale si precursori.

Cercetarile efectuate au aratat ca activitatea de producere a precursorilor si drogurilor sintetice a fost initiata de Ismet Sadik, 44 de ani, din Bucuresti. Produsele finite realizate de inginerul Vaduva si de Nitescu, mai exact amfetaminele, au fost comercializate de catre cetateni turci.

La Chitila, amfetamina si canabis

Ieri dimineata, Politia a efectuat o noua descindere, la domiciliul unor cetateni turci presupusi a face parte din reteua de distributie, confiscand de la resedinta din Chitila a lui Karamisto Duman, cetatean turc si administratorul unei societati comerciale din Bucuresti, 944 de grame de amfetamina si 22 de grame de canabis.

Laboratoarele descoperite marti seara ridica la trei numarul laboratoarelor clandestine destinate producerii stupefiantelor, descoperite in ultimii ani in Romania.

Directia de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog continua cercetarile in acest dosar pentru a-i descoperi pe toti membrii retelei de distributie, precum si legaturile pe care acestia le aveau cu alte retele din strainatate.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.