Acasă Actualitate Andrei Plăcintă, condamnat la patru ani și jumătate cu executare, s-a predat...

Andrei Plăcintă, condamnat la patru ani și jumătate cu executare, s-a predat la Poliția Timiș

DISTRIBUIȚI

Fiul fostului senator Sorina Plăcintă, Andrei, condamnat definitiv la patru ani și jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor și ultraj, s-a predat, marți dimineață, la Poliția Timiș,
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Timiș, Mirela Drăghicioiu, Andrei Plăcintă a mers la sediul Poliției Județene marți dimineață, în jurul orei 9.00, pentru a se preda.
El a fost dus în arestul Poliției Județene Timiș, iar în zilele următoare va fi transferat la penitenciarul din Timișoara, a adăugat sursa citată.
Marți dimineață, înainte de a se preda Poliției, fiul fostei senatoare a postat pe Facebook, de lângă Timișoara, un filmuleț cu mesajul "Pa, pa, băieți!", după ce luni seară, după decizia instanței, el scria, tot pe rețeaua de socializare: "Am primit 4 ani și jumătate cu executare începând acum. Ne mai vedem".
Fiul fostului senator Sorina Plăcintă, Andrei, în vârstă de 23 de ani, a fost condamnat definitiv la patru ani și jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor și ultraj, după ce instanța supremă i-a respins ca nefondat recursul împotriva deciziei Curții de Apel București.
În 7 martie, Andrei Plăcintă a fost condamnat de magistații Curții de Apel București la patru ani și șase luni ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor și ultraj contra bunelor moravuri, decizia fiind atacată cu recurs.
Instanța a dispus condamnarea lui Andrei Plăcintă la patru ani și șase luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat. Totodată, Andrei Plăcintă a primit o pedeapsă de nouă luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri, urmând să execute, dacă decizia va rămâne definitivă, pedeapsa cea mai grea, de patru ani și șase luni de închisoare.
Magistrații Curții de Apel București l-au achitat pentru tâlhărie.
Dosarul în care este acuzat Andrei Plăcintă a fost rejudecat la Curtea de Apel București în urma unei decizii din 9 noiembrie 2012 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
În 6 iulie 2012, Andrei Plăcintă a fost condamnat de Curtea de Apel București la șase ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Andrei Plăcintă a mai primit atunci o pedeapsă de 11 luni de închisoare cu executare pentru ultraj contra bunelor moravuri, fiind achitat pentru fapta de tâlhărie, pe motiv că lipsește unul dintre elementele constitutive ale infracțiunii.
Totodată, prin decizia din iulie 2012 a Curții de Apel București, lui Andrei Plăcintă i-au fost ridicate o serie de drepturi civile, printre care și acela de a nu da examen pentru obținerea permisului auto și de a nu conduce vreun vehicul timp de trei ani după executarea pedepsei principale.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.