Acasă Actualitate ANI a pus Parchetul pe urmele ministrului Nemirschi

ANI a pus Parchetul pe urmele ministrului Nemirschi

DISTRIBUIȚI

Ministrul Mediului s-a încurcat în conturile și firmele familiei

Agenția Națională de Integritate a cerut, ieri, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cercetarea ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, a anunțat instituția, într-un comunicat de presă. Agenția Națională de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la existența unor neconcordanțe între declarațiile de avere depuse de către Nicolae Nemirschi la data de 5 ianuarie 2009 și 15 iunie 2009.
În urma comparării datelor cuprinse în declarațiile de avere depuse de Nicolae Nemirschi cu datele și informațiile primite de Agenția Națională de Integritate, s-a constatat că ministrul nu a înscris în evidența Direcției de Taxe și Impozite o casă cu o suprafață de 59,94 mp, cumpărată în 3 martie 2006, în localitatea Topalu. De asemenea, Nicolae Nemirschi menționează în declarație un autoturism marca Jeep Cherokee, care nu se regăsește în evidențele Direcției de Taxe și Impozite a Municipiului Constanța.
Ministrul mai este acuzat că nu a declarat conturile curente deschise pe numele soției, iar conturile curente declarate nu corespund cu cele aflate în evidențele ING BANK NV, rezultånd la data de 31.05.2009, o diferență de 82.438,59 lei. Informațiile aferente fiecărui cont sunt diferite, declarația din luna ianuarie precizånd conturi numai în lei, pe cånd conturile menționate în data de 15.06.2009 sunt atåt în lei, cåt și în euro. În evidențele ING BANK NV nu există niciun cont curent în lei deschis în anul 2008, persoana verificată avånd două conturi curente (în lei), deschise în anul 2005, și două conturi curente (unul în USD și unul în EUR), deschise în același an.

Probleme și cu firmele

Nicolae Nemirschi este asociat la S.C. PROMEDAS MAMAIA S.R.L. (cotă de participare la beneficii și pierderi de 50%) și la S.C. ALLCLASS S.R.L. (cotă de participare la beneficii și pierderi de 25%). La capitolul VII „Venituri ale declarantului și ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat“, veniturile din dividende obținute de domnul Nicolae Nemirschi împreună cu soția, Nemirschi Camelia, de la S.C. PROMEDAS MAMAIA S.R.L. și S.C. ALLCLASS S.R.L. și înscrise în declarația de avere depusă la data de 15.06.2009 sunt în cuantum de 249.698 lei și nu corespund cu veniturile reale, în cuantum de 89.444 lei, înregistrate și comunicate de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, rezultånd o diferență de 160.254 lei. În declarația de avere, depusă de domnul Nicolae Nemirschi în data de 15.06.2009, figurează cu venituri din dividende, aferente anului fiscal 2008, în cuantum de 7536 lei. În urma verificărilor efectuate în situațiile financiare ale S.C. ALLCLASS S.R.L. a rezultat că, în anul 2008, societatea figurează cu pierdere contabilă, fapt confirmat și de Oficiul Național al Registrului Comerțului, ceea ce înseamnă că nu poate repartiza dividende.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.