Acasă Actualitate Victor Alistar utilizează în fals numele Transparency International Romania

Victor Alistar utilizează în fals numele Transparency International Romania

DISTRIBUIȚI

„Justițiarul“ Victor Alistar devine din ce în ce mai interesant pe măsură ce se agită mai cu foc, scuturându-și pletele rebele la diferite ocazii publice. Aparenta sa luptă haiducească cu „autoritățile abuzive“ și „clasa politică“ ne-a determinat să căutăm a-i înțelege resorturile, pentru a vedea ce-l mână în luptă și cum de îl deranjează atât de tare guvernanții în general, câtă vreme știam că organizația sa primește (sau în orice caz primea) bani de la guvern. Am descoperit, însă, cu surpriză, că organizația pe care pretinde că o reprezintă, Transparency International Romania, nu există din punct de vedere legal!
Este doar un nume folosit pentru rezon publicitar, probabil, deoarece ONG-ul pe care-l reprezintă Alistar  se numește de fapt Asociația Română pentru Transparență. Încercând să ne lămurim pe cine reprezintă, totuși, acest Victor Alistar care se erijează în reprezentant al societății civile din România, iată ce am aflat:

De pe site-ul oficial al asociației lui Alistar www.transparency.org.ro aflăm codul unic de identificare al ONG-ului, respectiv 12486550. Accesăm mai departe  site-ul www.mfinante.ro și aflăm că acest cod unic nu corespunde entității „Transparency International Romania“, care nici nu există înregistrată, ci Asociației Romåne pentru Transparență (vezi facsimil 1).
Această organizație a fost declarată ca fiind de utilitate publică de Adrian Năstase și a primit gratuit un spațiu RA-APPS frumușel, în buricul Capitalei,  de 476 m2 de la Tăriceanu prin HG 1476/24.11.2005 (vezi facsimil 2).

Și atunci pe cine reprezintă Alistar de fapt?

Căutăm mai departe în actele oficiale publicate în Monitorul Oficial și stupoare: cånd Alistar se prezintă oficial ca reprezentant al ONG-ului, folosește numele „Transparency International Romania“ sau „Asociația romånă pentru Transparență/Transparency International“ (vezi facsimil 3).
Asta oare nu este ca și cum Ion Balint, de exemplu, ar semna cu numele Nuțu Cămătaru, nick-ul sub care s-a consacrat.
Dar domnul Victor Alistar nu poate invoca necunoașterea legii penale, care oricum nu i-ar înlătura răspunderea, pentru că este avocat (vezi facsimil 4).
Prin urmare, Victor Alistar, cu riscul de a înfunda pușcăria, săvârșind infracțiunea de fals în formă continuată, desfășoară o activitate strict în interesul „Transparency International“, încălcând astfel art.38 din OG 26/2000, care reglementează funcționarea organismelor de utilitate publică, activitatea acestora trebuind să se desfășoare în interes general sau al unor colectivități, după caz.
Ce e de făcut? Cu falsul, e treaba procurorilor care deja îl cercetează sub acest aspect la solicitarea ANI, iar cu beneficiile de la stat e simplu: conform art.42-(2) din OG 26/2000, în cazul în care asociația sau fundația nu mai îndeplinește una sau mai multe dintre condițiile care au stat la baza recunoașterii utilității publice, Guvernul, la propunerea autorității administrative competente sau a Ministerului Justiției, va retrage actul de recunoaștere.
Împrejurările prevăzute la alin. (2) și (3) pot fi sesizate autorității administrative competente, Ministerului Justiției sau Guvernului de către orice persoană fizică sau persoană juridică interesată.
Prin urmare, sesizăm și solicităm retragerea statutului de utilitate publică și eliberarea de îndată a sediului din bd. Bălcescu, precum și returnarea tuturor fondurilor solicitate și primite până acum de ONG-ul lui Alistar sub denumirea falsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.