Acasă Actualitate ANP și Poliția Capitalei au comunicat Tribunalului că „nu se știe locul...

ANP și Poliția Capitalei au comunicat Tribunalului că „nu se știe locul în care se află” Hayssam

DISTRIBUIȚI

UPDATE: IGPR: Omar Hayssam, transferat din arest într-o unitate din cadrul ANP
Omar Hayssam a fost transferat dintr-un centru de reținere și arest preventiv al Poliției Române într-o unitate din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, a anunțat, marți, IGPR. "În cursul acestei zile, condamnatul Omar Hayssam a fost transferat dintr-un Centru de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Române într-o unitate din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române.
Potrivit sursei citate, Omar Hayssam s-a aflat, din 19 iulie, în custodia Poliției Române, fiind introdus într-un centru de reținere și arest preventiv pe baza celor trei mandate de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său.
Omar Hayssam a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru bancrută frauduloasă, în iunie 2010, la 20 de ani închisoare pentru acte de terorism, în octombrie 2012, și la 16 ani închisoare pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, în noiembrie 2012, se mai arată în comunicatul IGPR.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și Poliția Capitalei au comunicat Tribunalului că "nu se știe locul în care se află" Omar Hayssam, astfel că acesta nu a putut să fie adus marți la instanță pentru judecarea dosarului în care procurorii DIICOT îl acuză de înșelăciune și delapidare. Tribunalul București a luat în discuție, marți, dosarul în care Omar Hayssam este acuzat de înșelăciune și delapidare.
La începutul ședinței de judecată a fost citit referatul cauzei, iar grefierul a anunțat că la dosar, în urma unor demersuri făcute luni de Tribunalul București în vederea citării lui Omar Hayssam, prin intermediul ANP și Poliției Capitalei, cele două instituții au remis răspunsuri prin care arată că "nu se știe locul în care se află" sirianul.
În acest context, avocații inculpaților au cerut amânarea judecării cauzei, pe motivul lipsei procedurii de citare cu Omar Hayssam.
Instanța a stabilit două termene, respectiv unul în 31 iulie, când se va judeca propunerea de arestare făcută de DIICOT pe numele lui Omar Hayssam și a fratelui său în acest caz, iar un altul pe fond, în 9 septembrie.
Avocata lui Omar Hayssam, desemnată din oficiu, a fost amendată de instanță cu 300 de lei, pentru că a lipsi de la termenul de judecată.
Omar Hayssam a fost predat Poliției Române, vineri dimineață, anunța purtătorul de cuvânt al șefului statului, Bogdan Oprea, precizând ulterior că acesta se află în arestul Poliției, fiind predat polițiștilor la ora 6.40.
Ulterior, în aceeași zi, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, declara că Omar Hayssam a fost dus în Arestul Poliției Capitalei, precizând că nu poate da amănunte privind operațiunea de aducere în țară a sirianului și nici de unde a fost adus acesta.
?ê?£i Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) anunța, vineri, că Hayssam a fost dus într-un centru de reținere și arest preventiv al Poliției Române, pe baza celor trei mandate de executare a pedepselor cu închisoare emise pe numele lui, pentru terorism, bancrută frauduloasă și înșelăciune.
Omar Hayssam ar fi trebuit să fie adus, marți, la Tribunalul București, pentru judecarea unui dosar al său în care procurorii DIICOT îl acuză de înșelăciune și delapidare.
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au solicitat Tribunalului București arestarea preventivă a lui Hayssam în acest dosar, iar cererea trebuia să fie judecată marți.
Omar Hayssam a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în acest dosar, în octombrie 2012, alături de fratele lui, Mohamad Omar, de cumnatul său, Mihai Nasture și doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă și Doina Farladanschi, fiind acuzați de înșelăciune și delapidare.
Purtătorul de cuvânt al DIICOT, procurorul Nadina Spînu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că în dosarul de delapidare s-a cerut, la trimiterea cazului în judecată, arestarea preventivă a lui Omar Hayssam pentru infracțiunile de care este acuzat.
Spânu a spus că la termenele anterioare nu s-a putut discuta această solicitare, din cauză că Hayssam nu a fost prezent și nu a putut fi citat corespunzător. Ea a precizat că la termenul de marți, când cel mai probabil și Hayssam va fi prezent la proces, se va putea lua în discuție această cerere.
Tribunalul București a stabilit termenul de 23 iulie după ce în 17 iunie a amânat judecarea pentru lipsa de apărare în cazul lui Mohamad Omar.
Omar Hayssam a fost condamnat definitiv, în lipsă, în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani și, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnaliști, înșelăciune în cazul "Volvo" și fraude în cauza "Foresta Nehoiu".
Hayssam este judecat și pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, alături de frații acestuia, Mukhles și Mahmoud, și de omul de afaceri Mustafa Tartoussi.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.