Acasă Actualitate Antonescu: „Propun consultări partide parlamentare-premier-președinte pe schimbările geopolitice”

Antonescu: „Propun consultări partide parlamentare-premier-președinte pe schimbările geopolitice”

DISTRIBUIȚI

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți, că PNL propune consultări între liderii partidelor parlamentare, premier și președinte pe chestiunea din Crimeea și pe tema schimbărilor geopolitice.
"Suntem poate în cel mai delicat moment al relațiilor internaționale din perioada de după Războiul Rece. Gestul Kremlinului de astăzi de a declara anexarea Crimeii, ca și o serie de alte declarații foarte grave făcute de președintele rus, Vladimir Putin, schimbă nu doar ordinea de drept în relațiile internaționale, ci și toate raporturile politice care au funcționat în ultimii ani. Suntem în fața unei tensiuni majore în relația dintre Federația Rusă și zona european și euroatlantică", a declarat Antonescu.
Liderul PNL a susținut că România trebuie să fie "una dintre vocile cele mai active ale NATO și ale UE în raport cu modificarea situației geopolitice în această parte a lumi".
"Afirmăm clar că referendumul din Crimeea a fost ilegal și ilegitim și că anexarea acestei părți a teritoriului Ucraine contravine dreptului internațional. România trebuie să susțină acele sancțiuni pe care SUA și UE le au în vedere la adresa celor care au instrumentat acest proces", a mai spus Antonescu.
Președintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, susține, într-o declarație pentru MEDIAFAX, necesitatea ca președintele Traian Băsescu să convoace șefii partidelor parlamentare la o discuție despre situația din zonă, despre care afirmă că este "gravă".

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.