Acasă Actualitate Antonescu susține majorarea taxei pentru TVR: „Ar fi foarte ușor de suportat,nu...

Antonescu susține majorarea taxei pentru TVR: „Ar fi foarte ușor de suportat,nu împovărează pe nimeni”

DISTRIBUIȚI

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că susține ideea majorării taxei pentru TVR, avansată de șeful televiziunii publice Stelian Tănase, deoarece aceasta "ar fi foarte ușor de suportat" și nu ar împovăra pe nimeni, însă ar ajuta la redresarea economică a TVR.
Antonescu a fost întrebat dacă ar susține ideea majorării taxei pentru TVR.
"Deși, în general, mai de fiecare dată și PNL și eu personal suntem pentru fiscalitate redusă și suntem foarte rezervați la apariția oricărei taxe, aici este o problemă foarte simplă, eu susțin acest punct de vedere. (…) Putem să convenim, dacă și Guvernul este de acord, că fără această formulă e greu de imaginat o reechilibrare a televiziunii române", a declarat Antonescu.
El a menționat că este un decalaj foarte mare între taxa plătită în România pentru televiziunea publică și cea plătită în alte țări europene, unde cuantumul este de la patru la zece ori mai mare.
Liderul PNL a exemplificat că achiziționarea dreptului de difuzare a campionatului mondial de fotbal ar fi greu de realizat de către TVR în condițiile actuale.
"Ar fi foarte ușor de suportat, îndrăznesc să o spun, această solicitare de creștere în termeni cât de cât mai rezonabili a taxei pe care o solicit Stelian Tănase. Sigur că decizia e a Guvernului, dar eu spun de pe acum foarte corect, cel puțin e o părere personală, nu avem o decizie de partid. (…) Eu cred că e preferabil să suplimentăm această taxă, care nu împovărează pe nimeni, dar să beneficieze toți cetățenii României de serviciile unei televiziuni publice performante și corecte", a mai spus Antonescu.
Liderul PNL a declarat că îl va sprijini în continuare pe Stelian Tănase pentru a conduce TVR, menționând că a înțeles din declarațiile premierului Victor Ponta că dorește ca actualul șef interimar al televiziunii publice să-și continue mandatul.
"Am încredere în capacitatea lui Stelian Tănase – într-adevăr cum spune, ajutat și de câteva măsuri administrative, guvernamentale sau legislative – de a reorganiza această instituție extrem de importantă, televiziunea publică. Pe de altă parte, am deplina încredere a domnului Stelian Tănase de a așeza, de a deschide drumul unei independențe editoriale și a unei echilibru absolut necesare a televiziunii publice în raport cu influențele și interesele politice", a susținut Antonescu.
Liderul PNL a avut miercuri o discuție la sediul PNL cu șeful TVR, Stelian Tănase, înainte de a susține o conferință de presă.
Președintele – director general interimar al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marți, după o discuție cu premierul Victor Ponta, că majorarea taxei TV este o chestiune aflată în discuție, pe agendă, el arătând că, în opinia sa, majorarea nu se va putea aplica în acest an.
"În programul stabilit cu premierul azi nu s-a evocat acest punct (majorarea taxei, n.r.), pentru că l-am discutat săptămâna trecută cu argumente pro și contra. Nu pot să spun că în acest moment am luat o decizie fermă în sensul unui calendar și în sensul unei sume pe care telespectatorul român va trebui să o plătească, dar este o problemă pe agendă. Dacă îmi cereți o evaluare, cred că în acest an nu se va putea face", a spus Stelian Tănase.
El a spus că taxa TV din România este cea mai mică din Europa.
"Este ce mai mică taxă, e mai puțin de 11 euro, în timp ce o republică mică, așa cum este Muntenegru, plătește 26. Polonia plătește 50, Elveția undeva la 360 și ceva de euro. Dar când cumpărăm de pildă Campionatul Mondial, prețul e același și pentru elvețieni și pentru suedezi și pentru români", a spus Stelian Tănase.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.